Мионица је бициклистички бренд

Мионица ће и ове године бити домаћин етапе на јубиларној, 60. међународној бициклистичкој Трци Кроз Србију. Трећу годину заредом, Мионица ће дочекати бициклистички караван са 170 возача из више од 30 светских земаља.

Трка Кроз Србију биће вожена се од 31. августа до 3. септембра, а прва етапа је од Источног Сарајева до Златибора.

Друга етапа стартоваће из Мионице и бициклисти ће возити преко Београда до Пожаревца.

Након тога ће уследити и финале - трећа етапа која ће се из Пожаревца возити до Новог Сада, где ће бити и циљ јубиларне, 60. Трке Кроз Србију.

Званичној конференцији за штампу у Мионици присуствовали су председник општине Мионица Бобан Јанковић, директор трке Владимир Куваља и спортски директор Трке Кроз Србију Саша Гајичић.

"Нама је велика част и велико задовољство што смо данас у Мионици, месту које воли бициклизам и које увек на предиван начин дочекује спортисте и бициклисте, све нас у каравану једне овако значајне манифестације, каква је Трке Кроз Србију. Мионица је постала препознатљива по бициклизму. Прелепа варош, препуна дивних природних лепота и сјајног туристичког потенцијала и капацитета. Мионица постаје један од стубова Трке Кроз Србију, град спорта, град бициклизма, који је и у претходне две године на сјајан начин дочекивао караван са више од 170 спортиста из читавог света'', рекао је Владимир Куваља, директор Трке Кроз Србију.

Спортски директор Трке Кроз Србију Саша Гајичић уручио је председнику општине Бобану Јанковићу дрес репрезентације Србије. Бобан Јанковић је познат као велики љубитељ бициклизма и учесник је бројних рекреативних бициклистичких трка.

"Мионица је препознала велики труд челних људи нашег бициклизма, заједно смо радили на организацији и промоцији Мионице и наших спортских и туристичких потенцијала и резултати су очигледни. Видели смо прилику да кроз Трку Кроз Србију прикажемо бициклистима из целог света своје природне лепоте и туристичке потенцијале, по угледу на Тур де Франс. Стога је у недељу у Мионици вожена још једна рекреативна бициклистичка трка, која је окупила љубитеље бициклизма из Србије али и региона. Туристи и гости који воле бициклизам данас радо долазе у Мионицу и то је управо последица сјајне сарање и промоције коју смо имали на Трци Кроз Србију'', рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Грујичић је изјавио да ће на трци наступити 170 возача из 30 светских земаља, а међу пријављенима су тимови из Сједињених Америчких Држава, Италије, Холандије, Немачке, Аустрије, али и елипе из целог региона.

"С тога ће квалитет саме трке бити на изузерном нивоу. Спортски део подигли смо на висок ниво и очекујемо једну од најузбудљивијих и најорганизованијих трка до сада, како и приличи великом јубилеју, јер ово је 60. Трка Кроз Србију и нема сумње да нас очекује прави бициклистички спектакл у Источном Сарајеву, на Златибору, у Мионици, Београду, Пожаревцу и Новом Саду на циљу трке" истакао је Саша Гајичић.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво