Пауза је готова, српски стрелци поново у такмичарском ритму

Такмичарска пауза на стрељачкој сцени у Србији ближи се крају. У Новом Саду ће предстојећег викенда бити одржано прво коло Купа Стрељачког савеза Србије малокалибарским оружјем у сениорској и јуниорској конкуренцији и прво коло Купа ССС у гађању ваздушном пушком из тростава за кадетски узраст.

Биће то прва стрељачка такмичења у нашој земљи после Првенства Србије ваздушним оружјем приређеног у марту у Горњем Милановцу.

Убрзо потом пандемија коронавируса је паралисала спортске активности како у Србији тако и у већем делу света.

Овог лета сениори ће имати шансу да се надмећу само на домаћој сцени, јер сва велика међународна такмичења су отказана, изузев Европског јуниорског првенства МК оружјем у Осијеку, које је одложено за септембар. Европска федерација до краја јуна треба да одлучи да ли ће ЕП у Осијеку бити одржано.

Половином маја стрелишта у Србији су поново оживела, наши стрелци су се вратили на ватрену линију и жељно ишчекују наставак такмичења.

За прво коло Купа МК оружјем, које ће бити одржано у суботу и недељу, пријављено је око 70 стрелаца, међу њима и готово сви сениорски и јуниорски репрезентативци.

У првом колу Купа ССС ваздушном пушком из тростава надметаће се око 20 такмичара. По одлуци спортског директора Драгана Марковића, а на основу консултација са председником Стручне комисије Николом Марићем и шефом Стручног штаба Драганом Доневићем, свим члановима стрељачких клубова у Србији ће бити омогућено да током сваког кола Купа у троставу ваздушном пушком учествују и у контролном мечу у гађању ваздушном пушком и пиштољем, како би одржали форму и овим оружјем. Неће бити проглашења победника и финала, а интересовање за први контролни меч показали су и сениорски репрезентативци.

Наши стрелци ће током лета, ипак, имати прилику да се опробају у гађању ваздушним оружјем и у званичном такмичењу, јер за август је заказана „Велика награда Новог Сада" у свим дисциплинама.

Првог дана Купа ССС МК оружјем биће одржана такмичења у гађању пушком из тростава (3 пута 40 метака) у свим категоријама и у гађању спорт пиштољем за жене. Програм почиње у 9 часова. Финала су заказана за поподневне часове - у 16 (тростав, жене), у 17 (спорт пиштољ) и у 17.30 (тростав, мушкарци).

У недељу је од 11 до 17 часова на програму надметање пиштољем средишњег паљења за мушкарце. У овој неолимпијској дисциплини нема финала.

Прво коло Купа ШС ваздушном пушком из тростава и контролни меч ваздушном пушком и пиштољем ће бити одржани у недељу од 11 до 13.30.

По новом календару такмичења ШС, усвојеном у мају, друго коло Купа је на програму 27. и 28. јуна, а треће је заказано за 11. и 12. јули. Финале је планирано за 25. и 26.јули.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво