Удовичић код Дуљаја у Тополи, посетио Крагујевац и Аранђеловац

Министрар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас спортске клубове у општини Топола, којима је донирао спортску опрему и реквизите, као и спортске објекте и терене у Крагујевцу. Министар се ненајављено појавио и у хали у Аранђеловцу и на тренингу изненадио Јовану Прековић и њеног тренера Роксанду Атанасов, где су разговарали о томе како су тренирали током периода короне

Министар је обишао фудбалски клуб "Академија фудбала Дуљај" и том приликом истакао да је долазак на терен најбољи начин да се види шта је локалним клубовима најпотребније.

Додао је да је у разговору са представницима осталих спортских клубова добио информације о томе са којим се изазовима сусрећу.

"Врхунски спортисти су поникли и настали на малим теренима, Игор Дуљај је пример врхунског спортисте који је инвестирао у своју локалну самоуправу и његова академија је расадник талената. Трудићемо се да помажемо локалне клубове и да ојачамо базу", рекао је Удовичић новинарима у Тополи.

Удовичић је у Крагујевцу обишао халу Језеро у тренутку када су одбојкаши Радничког имали тренинг, након чега је уследила и посета стадиону "Чика Дача", дому фудбалера крагујевачког Радничког.

Приликом обиласка реновираног кошаркашког терена у Великом парку, министар је изјавио да је му је драго што је поново у граду у ком је провео један део своје играчке каријере, као и да је тај кошаркашки терен место на ком су се сакупљали сви спортисти, а не само кошаркаши.

"Град Крагујевац је пример стабилног финасирања спорта са пет одсто буџета који се издваја за спорт. Данас можемо да се похвалимо да смо заједно са ЕУ у халу Језеро уложили нешто више од 10 милиона динара у санацију крова и уградњу лифта за особе са инвалидитетом. Велика захвалност граду што је у врх приоритета ставио развој омладине и спорта", закључио је Удовичић.

Министар се ненајављено појавио и у хали у Аранђеловцу и на тренингу изненадио Јовану Прековић и њеног тренера Роксанду Атанасов, где су разговарали о томе како су тренирали током периода короне, као и о наредним плановима.

Прековић је истакла да је посета министра била пријатно изненађење и подсетила колико су он и Олимпијски комитет помогли у претходне две године.

Јована је средином марта обезбедила олимпијску норму у категорији до 61 килограма, али ће поново морати да се бори за олимпијску визу јер је Светска карате федерација (WКФ) одлучила да се због одлагања ОИ норме пониште.

 

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво