Два ЕП у 2021. последња квалификациона такмичења стрелаца за Токио

Последња квалификациона такмичења за стрељачки турнир на Олимпијским играма у Токију биће два првенства Европе која ће бити одржана следеће године. Међународни олимпијски комитет прихватио је предлог Светске стрељачке федерације о промени квалификационог система, која је условљена померањем Олимпијских игара и отказивањем бројних такмичења због пандемије коронавируса.

Квоте за које су стрелци требало да се боре на Европском квалификационом турниру у мају ове године у Плзењу, биће подељене на Европском првенству ваздушним оружјем у финском граду Лохја (26. фебруар - 8. март 2021) и Европском првенству малокалибарским оружјем у Осијеку (23.мај - 6. јун 2021).

На ЕП ваздушним оружјем биће подељено шест олимпијских виза - по две ваздушном пушком за мушкарце и жене и по једна ваздушним пиштољем у обе конкуренције.

Европски стрелци ће на шампионату МК оружјем у Осијеку „нишанити" четири квоте, по једну у свакој олимпијској дисциплини: МК пушка тростав мушкарци, МК пушка тростав жене, спорт пиштољ жене и пиштољ брза паљба мушкарци.

Истовремено са ЕП малокалибарским оружјем, у Осијеку ће бити организован и шампионат Старог континента у гађању глинених голубова, који ће такође бити квалификацоно такмичење за ОИ.

На располагању ће бити шест квота - по једна у дисциплини трап и по две у скиту.

МОК и ИШФ су предвидели и могућност да се шампионати у Лохји и Осијеку не одрже, у том случају, споменутих 16 олимпијских улазница би било распоређено на основу пласмана на ранг листама Европске стрељачке конфедерације на дан 31.маја 2020. године.

Дванаест квота ће бити подељено и према пласману на листама Светске стрељачке федерације. По правилима која би важила да Олимпијске игре нису одложене, рачунале би се листе од 31.маја ове године. Сада је направљена мала промена.

Гледаће се пласман на листама од 30.марта ове године (пре него што су суспендована сва такмичења), али на њих ће бити додати и бодови освојени на једном турниру Светског купа који ће бити одржан у марту или априлу 2021.

Нови календар Светског купа за следећу сезону још није одређен.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво