Србија друга у Европи у ПЕС-у, пораз у финалу од Италије

Репрезентација Србије у виртуелној игрици ПЕС2020. поражена је у финалу Европског првенства од селекције Италије.

Селекција наше земље, у саставу капитен Марко Роксић, Стефан Славковић, Филип Панић и Ранђел Микић, остварила је велики успех на Европском првенству у виртуелном фудбалу у игрици ПЕС2020.

Србија је прво је елиминисала Шпанију у четвртфиналу након пенала, да би у полуфиналу, након преокрета и гола у последњем минуту, избацила и селекцију Румуније.

У финалу је ипак поражена од фаворита, селекције Италије, упркос утиску да је у већем делу мечева, наша селекција била бољи ривал. Може се рећи да Италијани, поред свог умећа, прво место дугују и дигиталном голману Донаруми.

Финале се играло по принципу "најбољи из пет сусрета", што је значило да су за прво место на Европском првенству биле неопходне три победе.

У првом мечу, Србију је представљао Роксић, који је водио са 1:0, али је уследио преокрет, много голова и тријумф Италије резултатом 4:2.

Уследила је рокада у другом сусрету, пошто је Славковић преузео џојстик. То се испоставило као одличан потез, пошто је Србија тријумфовала са убедљивих 5:1 и изједначила на 1:1 у победама.

Утакмица број три носила је велики терет, што говори и резултат првог полувремена – 0:0. Наша репрезентација имала је бројне шансе, али их није искористила. Италија је то знала да казни, постигла гол у финишу, одбранила ту предност и победом од 1:0 повела са 2:1 у победама у финалу.

Италија на невероватан начин користи прву меч-лопту. Око 30. минута стижу до предности, коју, на крилима Донаруме, успевају дуго да очувају. Ипак, голом Јовића, Србија изједначује у 62. минуту.

Играла се веома неизвесна завршница, Србија је имала своје шансе за победу, поново их не користи, да би Италија у судијској надокнади дошла до гола и треће победе у финалним мечевима.

Италијани првим местом на Европском првенсту освојају премију од 60.000 евра, док је репрезентативцима Србије припало 20.000 мање, односно 40.000 евра.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво