Доста је било - хоћемо спорт на ТВ-у, не морамо на трибине!

Иако је доживљај спорта много бољи када се он гледа уживо, у дворани или на стадиону, љубитељи спорта у Сједињеним Америчким Државама у новим, коронавирус околностима већински желе да спорт гледају на ТВ-у пре него да чекају да се пандемија у потпуности укроти и стекну се услови за нормално одржавање спортских догађаја.

Наиме, већина љубитеља спорта које је амерички спортски медијски гигант "И-Ес-Пи-Ен" анкетирао поручила је да би више волела да гледа преносе мечева без навијача, него да и даље чека потпуну нормализацију живота.

Студија која се бавила ставовима навијача о "закључавању спорта" услед коронавируса обухватила је 1.004 испитаника старијих од 18 година, од којих се 65% залаже за повратак спорта без обзира што навијачи не могу бити на трибинама. Боље, речено прихватају да спорт гледају на телевизији што пре је то могуће.

Тај проценат је и већи, чак 76%, када је реч о модалитету по коме би се играчи груписали у хотелима а њихов контакт са другим лицима пажљиво надзирао.

ESPN” подсећа да је неколико професионалних лига, међу којима су кошаркашка НБА лига, бејзбол МЛБ лига и хокејашки НХЛ, разматра опцију за повратак по којем би се цело такмичење изместило на једну локацију.

Једино НФЛ, односно професионална лига америчког фудбала је ту опцију категорички одбацила.

Велика већина испитаних, односно 88% учесника који себе сматрају "страственим" навијчима, рекли су да по повратку спорта планирају гледање истог што више буду могли.

Поменутно испитивање спроведено је широм земље у периоду од 17. до 20. априла, а планирају се и нова, која ће наставити да прате трендове у расположењу љубитеља спорта у САД.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво