СиМ - Подршка од Хана, Чеферина, Пиксија, Фига

Акцији Спортских игара младих Србије (СИМ), коју спроводе заједно са колегама из Босне и Херцегиовине и Хрватске, са поруком "код куће је закон", придружиле су се многобројне истакнуте личности из Србије, региона и шире.

Међу њима су амбасадори Игара Европски комесар за проширење Јоханес Хан, председник Уефе Александер Чеферин, некадашњи фудбалери Даријо Срна, Славен Билић и Предраг Мијатовић, затим легендарни португалски фудбалски ас Луис Фиго, рукометаши Лука и Никола Карабатић, српски кошаркаш у НБА лиги Бобан Марјановић, те некадашње фудбалске легенде Звезде и Партизана - Драган Стојковић Пикси, Саша Илић и многи други.

Они свима у региону, а посебно учесницима и љубитељима Спортских игара младих, преко канала комуникације ове организације, свакодневно шаљу поруке подршке подсећајући их да је у овом тренутку од пресудног значаја да сви будемо одговорни према себи и другима и наглашавајући колико су важне узајамна подршка и солидарност.

Званичници Игра младих у Србији истичу да су овом великом дигиталном кампањом желели да деци и родитељима укажу на то колико је важно да у време пандемије остану у својим домовима, али и да им уједно, путем друштвених мрежа, понуде едукативан и забаван садржај којим ће на квалитетан начин испунити време до повратка на спортске терене.

У Спортским играма младих наводе да је вредност ове кампање у томе што она позива на друштвену одговорност и нуди садржај деци док су код куће, кроз поруку који уједињује: "Код куће је закон".

У складу са мерама Владе Републике Србије, све активности Спортских игара младих планиране за ову годину биће одржане по завршетку ванредног стања, а пламен Игара кренуће из Прибоја, општине која је изабрана за домаћина свечаног отварања Игара у Србији за 2020. годину.

Спортске игре младих су најмасовнија аматерска спортска манифестација у Европи која пружа прилику деци и младима да потпуно бесплатно учествују у професионално организованим такмичењима у 10 спортова.

Вредност овог пројекта препознале су многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота, како региона, тако и Европе.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво