Одложене Европске универзитетске игре у Београду

Европске универзитетске игре, које су биле планиране за период од 12. до 25. јула у Београду, због пандемије коронавируса одложене су за лето 2021. године.

Европско удружење универзитетског спорта (ЕУСА) у сарадњи са Организационим одбором петих Европских универзитетских игара Београд 2020, донели су одлуку да се због последица епидемије коронавируса Игре одложе до лета 2021. године.

"Датуми одржавања Игара одредиће се касније, након консултација организатора и ЕУСА са свим партнерима. У тренутној ситуацији, која је без преседана и прилично непредвидљива, здравље и благостање свих укључених страна се не могу гарантовати до јула, а ни учесници се неће моћи адекватно припремити за такмичења с обзиром на застоје од почетка појаве епидемије вируса", наводи се у саопштењу Огранизационог одбора Игара.

Додаје се да је сигурност и заштита свих учесника, спортиста, званичника, волонтера, особља, публике, партнера, чланова спортских савеза, чланова ЕУСА и свих грађана су наша главна брига и ода је ова одлука је донета у консултацијама са највишим државним органима Србије, а на добробит свих учесника.

"Захваљујемо свим учесницима, партнерима, члановима и Организационом одбору Игара на њиховим неуморним напорима и посвећености. Извињавамо се због непријатности коју је ова невидена ситуација изазвала и ценимо вашу подршку док настављамо припреме за оно што је још увек дефинисано као циљ - да ово буду једне од највећих европских универзитетских игара до сада", наводи се.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво