Олимпијски комитет Србије поздравља одлуку о одлагању Игара

Олимпијски комитет Србије поздравио је данашњу одлуку о одлагању Олимпијских игара, јер му је увек на првом месту било очување здравља и безбедности свих спортиста.

Председник ОКС Божидар Маљковић поручио је да организација на чијем је челу мишљења да је МОК донео праву одлуку тиме што је одложио Игре за 2021. годину.

"Како сам и сваки пут до сада рекао, здравље спортиста мора бити на првом месту и ово је управо показатељ да је МОК одговорна и озбиљна организација која чује и поштује глас спортиста и националних олимпијских комитета. Ова одлука сигурно није била лака ни за Међународни олимпијски комитет, ни за јапанску страну, али она показује да идеја олимпизма превазилази спорт и увек ради у користи човека и човечанства", истакао је Маљковић.

Он додаје да свима нама предстоји озбиљан подухват да се прво изборимо са овим подмуклим вирусом, а онда након тога да све планове и активности прилагодимо новој ситуацији у којој се нико никада до сада није нашао.

"Сигуран сам да ће спортисти и сви остали људи од спорта кад све ово прође, успети да се на најбољи могући начин припреме за највећи спортски догађај на нашој планети", закључио је Маљковић.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво