Токио 2020, три месеца за одлуку

Званичник Међународног олимпијског комитета, Дик Паунд сматра да постоји рок од три месеца, током којих треба одлучити о судбини Игара у Токију у светлу растуће претње коронавируса.

Паунд, у интервјуу агенцији АП, није звучао као да шири панику, али је отворено говорио о ризицима са којима се суочавају организатори Олимпијских игара.

Званичник Међународног олимпијског комитета је, истовремено, рекао и да ће било каква одлука о судбини Игара морати да сачека крај маја, надајући се да ће до тада ширење вируса бити стављено под контролу.

"Ово је нови рат и са њим се ваља суочити. У неком тренутку људи ће морати да се запитају да ли је успостављена задовољавајућа контрола да би људи били безбедни у Токију", рекао је Паунд.

Како ствари стоје, идемо у Токио, рекао је Паунд, наводећи да би промена домаћина Олимпијских игара била тежак задатак, јер на свету постоји мало градова који би за кратко време могли да припреме борилишта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво