Немеш: Још нисам свестан шта сам урадио

Српски репрезентативци у рвању грчко-римским стилом вратили су се са Светског првенства у Казахстану, где су освојили две бронзане медаље.

Одличја су освојили Мате Немеш у категорији до 67 килограма и Михаил Каџаја у категорији до 97 килограма, а двојица репрезентативаца су сјајним наступом обезбедили и норме за Олимпијске игре у Токију.

По повратку у Београд Немеш није крио задовољство оствареним успехом.

"Још нисам свестан колико је ово велики успех. Тек за десетак дана ћу бити свестан шта сам урадио. Јако сам срећан што сам узео олимпијску норму што је био главни циљ. Успео са да дођем и до медаље. Велику захвалност дугујем Рвачком савезу Србије, тренерима, Олимпијском комитету Србије. Пре Светског првенства смо говорили да је најважније да узмемо норме за Олимпијске игре. Успели смо да освојимо две, могла је да буде и трећа", рекао је Немеш.

Он је прокоментарисао и како је је изгледала његова борба за бронзано одличје.

"У првом колу сам рвао са противником кога сам пре два месеца победио на Европским играма. Знао сам да сам бољи рвач и успео сам лагано да победим. Други меч против Словака сам могао убедљивије да добијем. Против Руса у четврфиналу сам рвао неизвесно. Од њега сам раније два пута изгубио техничким тушем. Сада су судије процениле да је био нешто активнији. Победио је, али је он пласманом у финале мени омогућио да уђем у репесаж, где је био велики притисак због борбе за норму. Прво сам победио Швајцарца и када сам то добио било је све лакше", рекао је брознани рвач.

"Додуше, пре меча за бронзу гледао сам како су покрали мог брата Виктора против домаћег такмичара. Био сам јако нервозан, али сам ипак све завршио релативно лако и брзо", закључио је Немеш.

Олимпијску норму није успео да оствари Виктор Немеш, који је у Нур-Султан отишао као један од великих фаворита, али је елиминисан у четврфиналу од домаћег представника Ашката Дилмукхамедова.

Виктор ће имати још две прилике наредне године да се пласира у Токио преко квалификационих турнира у Будимпешти и Софији.

Такмичење у Казахстану у осмини финала је завршио Себастиан Коломпар у категорији до 55 килограма, док је Алекса Ерски елиминисан у првом колу у категорији до 72 килограма.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво