Милица сребрна, Нађа бронзана на ЕП

Таеквондисткиња Милица Мандић освојила је сребрну медаљу на Европском првенству у олимпијским дисциплинама, које се одржава у Софији. Нађа Савковић се окитила бронзаном медаљом. Честитке српским таеквондисткињама упутили председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и министар Вања Удовичић.

Милица је на старту победила Туркињу Евци, затим Немицу Хаџић док је у полуфиналу била боља од Рускиње Жданове. Међутим, у финалу је врло тесним резултатом изгубила од још једне Рускиње, овог пута трофејне Олге Иванове.

Нађа, која је прошле године освојила бронзу на јуниорском светском шампионату, тек се опробала у сениорима. У првој борби је победила Туркињу Нур, затим је била боља од Аустријке Швентнер, док је у четвртфиналу савладала Рускињу Турутину. На жалост, у полуфиналу је изгубила од Пољакиње Годел.

Честитка председника Александра Вучића

"Упућујем најискреније честитке нашој Милици Мандић на освајању сребрне медаље. Борбеност, истрајност и огромна жеља довели су вас до још једног одличја. Србија се поноси и очекује од вас још много медаља у будућности, наводи се у честитки председника Вучића.

„Упућујем најискреније честитке нашој Нађи Савковић на освајању бронзане медаље".

„Свака медаља освојена за Србију чини нас поноснима и верујем да ћете на наредним првенствима остваривати победе и доносити нам радост", наводи се у честитки председника Вучића.

Честитка председнице владе Ане Брнабић

"Захваљујући вама, теквондо је постао спорт којим се Србија поноси. Желим вам да и даље будете међу најбољима и у вашој спортској каријери остварујете само најбоље резултате. У име Владе Србије и своје лично име честитам вам на оствареном успеху", наводи се у честитки премијерке Брнабић. 

Честитка министар Вања Удовичић

"Две нове медаље за Србију у овој години у којој је српски спорт оборио све рекорде! Хвала вам шампиони што сте Србију и овај пут поставили високо на европском спортском трону! Честитам свим спортистима на инзвандредним резултатима, њиховим стручним штабовима и Теквондо асоцијацији Србије!", наводи се у честитки министра Удовичића. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво