Удовичић отворио Сајам спорта: Ми постављамо стандарде

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је у Београду свечано отворио шести међународни Сајам спорта под слоганом "Србија, земља спорта".

Сајам спорта, у организацији Спортског савеза Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије, трајаће до недеље уз бесплатан улаз на Београдском сајму у хали 1.

"Хвала вам што чините успешни тим Србије. Сваки дан је нови изазов, тренинг, победили или изгубили, можемо да имамо привилегију само тај дан, већ сутра се окрећемо даље. Успех не може појединац да донесе, већ тим, честитао бих тренерима, функционерима,али и свим другима који су у систему, укључујући и министре на свему што су урадили", рекао је Удовичић и отворио Сајам.

Он је подсетио да је 2017. година била рекордна по броју медаља (38) и обећао да ће наредна бити још боља.

"Као што сам прошле године обећао да ће 2017. бити рекордна, тако кажем и за 2018. Победили смо сами себе, не такмичимо се са другима, већ са самим собом. Ми постављамо стандарде, наши спортисти су шампиони сваки дан. Били смо домаћини Европских првенстава у рвању и атлетици, као и многих других".

Председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар захвалио се Влади Србије и министарству омладине и спорта што су подржали овакву идеју.

Олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек такође је захвалио на подршци и додао да иза освојених медаља стоји велики уложени труд.

"Надам се да наши успеси мотивишу младе да се баве спортом и да праве успехе као ми".
Други дан сајма обележиће долазак селектора репрезентације Србије Александра Ђордевића и кошаркаша са којима ће посетиоци имати прилику да се упознају и друже.

Потврђен је долазак и женске рукометне репрезентације, аутомобилисте Душана Борковића, тренера тениске репрезентације Ненада Зимоњића, веслачког олимпијског двојца Васић - Бедик и многих других.

На Сајму ће бити представљене и Европске универзитетске игре, које ће се одржати у Београду 2020. године.

Сваког дана на програму биће бесплатни семинари, предавања и радионице о најважнијим темама у спорту.

Бесплатни здравствени прегледи биће доступни на штанду Завода за спорт и медицину, а на рапослагању је 20 терена за активацију, полигон за атлетику и крос фит, трамбулина, ски скакаоница, татами за борилачке спортове, теретана и још много тога.

На централним теренима ће бити терени за кошарку, рукомент, бадминтон, тенис, као и модификовани "кавез" за софтбол, бејзбол и крикет.

Сајам спорта окупиће 150 територијалних спортских савеза, 87 националних гранских спортских савеза, представнике најзначајних спортских институција у земљи, уз домаћине Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије, учествују Параолимпијски и Олимпијски комитет Србије, Завод за спорт и медицину спорта Србије, Антидопинг агенција Србије, Секретаријат за омладину и спорт града Београда са Спортским савезом Београда, Секретаријат за омладину и спорт АП Војводине са Спортским савезом Војводине, Спортски савез Косова и Метохије.

Поред државних спортских савеза и комитета, на Сајму спорта, представиће се и многобројни излагачи спортске опреме, суплемената, исхране, опоравка и рехабилитације спортиста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво