Читај ми!

Спортска будућност Србије - Бојана и Јован, каратисти

Бојана и Јован су јуниорски репрезентативци Србије и најбољи представници дисциплине у којој су готово подједнако успешни и на међународној сцени.Зато их вреди упознати, као и кате у којима се такмиче.

Бојана је вишеструка првакиња Балкана. На Европским првенствима је освојила две бронзане медаље, једном у категорији кадета а други пут као млађа сениорка. Највећи успех јој је на јуниорском првенству света одржаном у Шпанији  када је заузела треће место и победа на Светском купу у Умагу, у Хрватској прошле године.

Јован је освојио шест балканских медаља: три златне, једну сребрну и две бронзане.На свом првом учешћу на шампионату  Европе 2013. године заузео је треће место, 2015. био је вицешампион, а на прошлогодишњем првенству Старог континента освојио је бронзану медаљу. Последњих осам година државни је првак у свим старосним категоријама.Рођен је у Новом Саду, има 19 година, а на први карате тренинг ушао је са четири.

Годину дана старија Бојана Младежић  живи у Бачкој Паланци а карате тренира већ једанаест година.Често тренирају заједно у Новом Саду под будним оком селектора Петра Косановића.

Аутор емисије: Бојана Шумоња

Редитељ: Предраг Синђелић

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво