Читај ми!

Кличко поново у рингу

Украјински ветеран и легенда бокса Владимир Кличко враћа се у ринг и бориће се против троструког светског шампиона тешке категорије Ентонија Џошуе.

Британац Џошуа, који има "само" 27 година, веома лако је одбранио појас тешке категорије у мечу против Американца Ерика Молине у само три рунде и тако заказао меч 27. априла са 13 година старијим ветераном Владимиром Кличком.

Џошуа је и даље непоражен са скором 18-0, има освојену златну медаљу на Олимпијским играма 2012. у Лондону као и три ИБФ светска шампионата у тешкој категорији.

"Драго ми је на који начин сам одбранио титулу и доказао да сам најбољи, ипак сада се окрећем другом противнику, потпуно различитом од претходог, Владимир Кличко је боксер препун искуства, зна све потезе и неће га понети тренутак, он има своје мотиве, жели да врати своје појасеве и овај меч ће бити искуство какво ми је потребно, свестан сам свог боксовања и уживам у њему, пун сам самопоуздања, имам предности у брзини и снази мојих удараца, али морам бити опрезан", изјавио је Ентони Џошуа.

С друге стране, његов изазивач биће 40-годишњи Украјинац, легенда светског бокса Владимир Кличко.

Кличко је прошле године изгубио титулу светске боксерске организације изгубивши од Тајсона Фјурија, што је први пораз Кличка још од 2006, био је непоражен чак 10 година и један је од најдоминантнијих боксера у историји тог спорта. Има бројна одличја са светских боксерских шампионата из разних категорија и као и његов будући противник, такође је освајач олимпијског злата. Кличку је то пошло за руком 1996. у Атланти.

"Џошуа је феноменалан борац, гледао сам неколико његових мечева и хватао белешке, свестан сам какав ме противник чека у рингу и зато сам хватао своје белешке, мислим да је ово меч који публика заслужује да види, радује ме што је одбранио титулу и јер има пуно самопоуздања јер желим да боксујем против тренутно најбољег. Моје песнице су спремне, већ годину дана напорно тренирам и жељно ишчекујем меч. Добро сам се саветовао са својим тренером и сложио се да ће ово бити печат моје каријере, да ће то дати идентитет мојој каријери", изјавио је Кличко.

Боксерски спектакл одржаће се 29. априла 2017. године на стадиону Вембли, очекује се рекордна посета од 90.000 људи и врхунски бокс-меч.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво