Успеси српских спортиста на РТС Јутјуб каналу

Година за нама донела је велике успехе српских спортиста. Победе српских фудбалера, кошаркаша, тенисера, ватерполиста и осталих српских "гладијатора" могли сте да гледате на програмима РТС-а, као и на нашем званичном Јутјуб каналу.

Један од највећих успеха српског репрезентативног фудбала остварили су овог пролећа омладинци Србије, који су под командном палицом Вељка Пауновића на Новом Зеланду постали прваци света.

На далеки пут испраћени су скромно и без помпе, али су својим залагањем и резултатима, из утакмице у утакмицу, све више скретали пажњу јавности на себе.

Најгледанији спортки веидео у 2015. години на званичном Јутјуб каналу РТС-а био је победоносни гол Максимовића у великом финалу против Бразила.

Кошаркаши Србије на Европско првенство стигли су као вицешампиони света. Као некада, у славним данима српске кошарке, пратили смо дешавања из Берлина и Париза, али и припремне утакмице Салетових "орлова".

У једној од последњих провера пред Евробаскет, Србија је у Комбанк арени угостила Француску. Услед техничких проблема, француска химна није интонирана, па су "триколори" сами отпевали чувену Марсељезу и побрали симпатије публике, као и пратилаца нашег Јутјуб канала.

Српски тенисери имали су запажене улоге у протеклој години. Новак је још једном освојио вимблдонски трофеј, а добре резултате пружио је и Виктор Троицки.

После одрађене суспензије, Виктор је бриљирао на лондонској трави и мало је недостајало да се пласира у четвртфинале турнира. Вашек Поспишил ипак је славио после велике борбе и пет неизвесних сетова.

Фудбалери Партизана обележили су лето и јесен у Европи, нажалост са не тако добром завршницом. Црно-бели су такмичење почели у квалификацијама за Лигу шампиона, где су као претпоследњу степеницу до елите за ривала имали румунску Стеауу.

Победа у Београду од 4:2 била је једна од бољих фудбалских представа српских клубова у европским такмичењима у последњих десетак година, па не чуди што је и она нашла место међу најгледанијим клиповима на РТС Јутјуб каналу.

Шта тек рећи о српским ватерполистима? Девет златних медаља на последњих девет великих такмичења довољно говори о доминацији "делфина" светским ватерполом.

На Светском првентву у Казању, Србија је освојила златну медаљу, савладавши у великом финалу Хрватску, више него убедљиво - 11:4.

Наравно, ни ова листа не може да прође без Новака Ђоковића! У готово бриљантној 2015. години, Новак је освојио три гренг слем турнира, поставио многе рекорде и померио границе.

Једина "мрља" био је пораз од Стана Вавринке у финалу Ролан Гароса. Новак је трећи пут примио награду за пораженог на париској шљаци, а публика је врло јасно ставила до знања шта мисли о великом шампиону.

Наредна година је олимпијска, што значи много прилика за српске спортисте да обогате своје колекције трофеја и медаља, али и да српском народу донесу нове радости и организованих дочека испред Старог двора... 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво