Читај ми!

Селектор Катара натеран да гласа за Роналда?

Бачена сенка на избор најбољег фудбалера света. Кларенс Седорф потврдио да преузима Милан. Немања Матић на прегледима у Лондону, очекује се потписивање уговора. "Златна лопта Роналду је задовољење правде", поручује Флорентино Перез. Јагодина почела припреме, циљ је одбрана трофеја у Купу. Риберију није јасно шта још треба да освоји како би добио Златну лопту. Луис Гарсија завршио каријеру. ЦСКА без Хајнса против Партизана.

Све вести и занимљивости света спорта можете да пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

22.26 - Ватерполо репрезентација Мађарске савладала је у Шибенику Хрватску бољим извођењем петераца са 8:7, док је Црна Гора у Игалу била боља од Немачке (13:10), у утакмицама трећег кола Светске лиге. Светски прваци Мађари после данашњег успеха на корак су од пласмана на завршни турнир у Дубаију, док су Хрвати шансе свели на минимум, пошто даље иде само победник групе. Црна Гора је трећом узастопном победом учврстила вођство у Ц групи.

22.17 - Америчка скијашица Микаела Шифрин победила је у слалому Светског купа у аустријском Флахау испред Швеђанки Фриде Хансдотер на другом и Марије Пјетиле-Холмнер на трећем месту. Шифрин је трку завршила за један минут, 45 секунди и 83 стотинке, што је за осам десетинки било боље од другопласиране Хансдотер. Пјетиле-Холмнер је трку завршила са секунду и 14 стотинки заостатка за Американком, док се на четвртом месту нашла Немица Марија Хефл-Риш, која је била 1,4 секунде иза Шифринове.

21.23 - Селектор Катара био је приморан да гласа за Кристијана Роналда у избору за најбољег играча у 2013. години! Роналду је на церемонији у Цириху додељена Златна лопта Међународне фудбалске федерације (ФИФА) и магазина "Франс фудбал", а тријумфовао је у конкуренцији  Месија и Риберија. "Председник савеза рекао ми је да гласам за Роналда како бих помогао да се поправи углед председника ФИФА Сепа Блатера и у знак захвалности што је Катар добио организацију првенства света 2022. године", рекао је Фахад Ал Зара. Тиме је бачена сенка на избор најбољег фудбалера света, а незадовољство начином гласања изразио је и Мишел Платини, чији је фаворит био Рибери. Раније су се у обзир узимали трофеји које су играчи освојили, али откако је ФИФА преузела награду то се променило. Уколико се овако настави следеће године награду ће опет освојити Роналдо или Меси, годину касније Меси или Роналдо", рекао је Платини.

19.55 - Рукометаши Мађарске и Исланда играли су нерешено 27:27, а бодове су поделили и Македонија и Чешка (24.24), у утакмицама другог кола првенства Европе у Данској. Након стартног пораза од Шпанаца Мађари су изненадили Исланђане и освојили значајан бод за наставак такмичења, док су Македонци и Чеси ремијем остали у трци за други круг шампионата. Утакмице другог кола Ц и Д групе на програму су у среду, а Србија од 18 сати у Архусу игра против Русије.

18.49 - Репрезентација Србије у хокеју на леду забележила је прву победу на шампионату света у Шпанији, пошто је савладала Аустралију са 3:2 (1:1,2:1,0:0) у трећем колу Светског првенства за играче узраста до 20 година. "Орлови" су били много бољи него у прва два кола шампионата. Српски тим је био конкретнији ривал у овом дуелу, упутио је чак 41 шут ка голу противника, наспрам 28 удараца Аустралијанаца. Селекцију Србије до победе је сјајно водио капитен Андреј Цвик, који је постигао два поготка, оба после асистенција Синише Пајића. Овом победом репрезентација Србије се изједначила са "кенгурима" на четвртом месту на табели са три бода. Следећи меч, који ће највероватније бити одлучујући, Србија игра у среду против Исланда.

18.17 - Репрезентативац Немачке српског порекла Марко Марин рекао је да би више волео да остане неколико година у Севиљи, него да се врати у ЦЦелси са позајмице. "Како сада стоје ствари, требало би да се вратим, али видим да се распитују други клубови. Севиља жели да останем, али то није одлука коју могу само они да донесу. И ја бих волео да останем, јер ми се свиђа у Севиљи. Ипак, коначно реч је Челсијева", рекао је Марин.

17.27 - Ватерполо репрезентација Србије направила је велики корак према пласману на финални турнир Светске лиге, пошто је данас у утакмици трећег кола А групе савладала Русију у Казању са 12:8 (1:1, 6:2, 3:2, 2:3). Србија, која брани трофеј, у првом колу била је слободна, док је у другом кола убедљиво савладала Румунију са 18:6. Финални турнир Светске лиге одржаће се од 15. до 21. јуна у Дубаију.

17.03 - Према писању британског "Мирора", менаџер Манчестер јунајтеда Дејвид Мојс понудиће српском штоперу Немањи Видићу продужетак уговора на још годину дана.

16.54 - Кларенс Седорф потврдио је да ће постати тренер италијанског Милана. Седорф је тренутно фудбалер бразилског Ботафога, али ова одлука значи да ће завршити играчку каријеру. Холанђанин ће на месту шефа стручног штаба Милана заменити Масимилијана Алегрија који је недавно добио отказ због серије лоших резултата. "Дошао сам да вам кажем да ћу после 22 године завршити професионалну играчку каријеру. Ово је тешка одлука, али сам задовољан оним што сам постигао до сада. Драго ми је што сам са Ботафогом успео да изборим пласман у Куп Либертадорес. Остављам екипу која је боља него кад сам дошао. Да, бићу тренер Милана", рекао је Седорф на конференцији за новинаре у Рио де Жанеиру. Седорф је са управом Милана договорио сарадњу на две и по године, а већ сутра ће допутовати у Италију како би гледао росонере у дуелу са Специјом у националном купу.

16.35 - Капитен Манчестер Јунајтеда Немања Видић рекао је да екипи предстоји кључан период после којег ће бити јасно какве су шансе тима са Олд Трафорда у Премијер лиги. "Морамо да побеђујемо и следећег месеца ћемо тачно знати где смо. Крај јануара и почетак фебруара ће показати какве су нам шансе у Премијер лиги. У међувремену ће се наставити и Лига шампиона. То је важан период за нас и желимо да га прођемо успешно", рекао је Видић за магазин "Инсајд Јунајтед". Он је додао да атмосфера у клубу мора да буде добра, упркос томе што од доласка новог менаџера Дејвида Мојеса екипа не постиже очекиване резултате. "Покушавам да будем пример осталима, како у свлачионици тако и на терену. Имамо среће јер поседујемо много играча који су искусни и зрели људи, они ће помоћи тиму да оствари зацртане циљеве", поручио је Видић.

16.17 - Румунски фудбалер Адријан Муту раскинуо је уговор са екипом Ајајчија. Муту је у Ајачио дошао 2012. и те године на 26 утакимца постигао је 11 голова. Ове сезоне одиграо је девет мечева, али није успео да се упише у листу стрелаца. Као могућа будућа дестинација некадашњег нападача Челсија, Јувентуса, Парме и Фиорентине спомиње се румунски Петролул. Поред Мутуа, Ајачио је напустио и леви бек Стефан Попеску. После 20 одиграних утакмица клуб са Корзике налази се на последњем месту на табели Лиге 1 са само девет освојених бодова.

16.04 - Фудбалери Јагодине окупљањем на свом стадиону су почели припреме за пролећни део сезоне. Екипа ће до 25. јануара тренирати у Јагодини, а онда одлази у Анталију где ће остати 15 дана и одиграти осам контролних утакмица. "Припреме почињемо са великим амбицијама, желимо константан успон, добре игре и добре резултате", рекао је Додић новинарима на Градском стадиону. Oн је навео да је један од циљева Јагодине у наставку сезоне одбрана трофеја у националном купу. "Прелазни рок је тек почео и рано је за подвлачење црте. Нама је циљ да екипа која је прошле и претпрошле године била и најнеискуснија у лиги, постаје полако искуснија и интересантнија на тржишту, што се сада показује у овом прелазном року. Наш циљ је спој младости и искуства и сигуран сам да ћемо и после овог прелазног рока имати респектабилну екипу, која ће моћи да оствари све наше амбиције, укључујући и Лигу Европе", истако је Додић. Фудбалере су на почетку припрема поздравили директор клуба Животије Јеремић и секретар Славко Гајин. Екипа Јагодине први део такмичења у Суперлиги завршила је на трећем месту на табели са 27 бодова.

15.56 - Фудбалер Манчестер Ситија Серхио Агуеро вратиће се на терен после повреде и биће у тиму за меч са Блекбурном у ФА купу, саопштио је менаџер тог клуба Мануел Пелегрини. Он је пропустио осам утакмица јер се повредио на мечу са Арсеналом (6:3) када је истегао лист на десној нози. "Серхио тренира нормално са екипом и биће на списку за сутрашњи меч са Блекбурном. Он је веома важан играч за нас, али то не кажем само због голова које је постигао. Срећни смо што се вратио после повреде", рекао је Пелегрини на конференцији за медије. Агуеро је ове сезоне у свим такмичењима постигао 19 голова на 20 утакмица и најбољи је стрелац тима.

15.47 - Македонски фудбалер Перица Станчевски потисао је уговор са Радом, који од њега очекује да помогне играчким и људским квалитетима. "Хвала Раду на указаном поверењу. Надам се да ћу га оправдати. Верујем да тим може да испуни циљ и опстане у лиги. Нико се не бави спортом да би се предао. Имамо све услове и верујем да ћемо опстати", рекао је Станчевски новинарима на стадиону на Бањици. Тренер Александар Јанковић појаснио је шта Рад очекује од новог играча. "Од Перице очекујемо две ствари. Прва је да својим фудбалским знањем и техником допринесе игри екипе, а друго је да својом личношћу и карактером помогне нашим младим талентима да постану играчи", рекао је Јанковић. Станчевски (28) је прошао омладинску школу Партизана, а у каријери је играо за Хајдук са Лиона, Телеоптик, Бежанију, Чукарички, Борац из Бањалуке и Жељезницар из Сарајева. Из Рада стиже и информација да је потписан уговор са фудбалским клубом Жарково о пословно-техничкој сарадњи.

15.33 - Кошаркаш Радничког из Крагујевца Душан Млађан рекао је да ће његов тим морати да пружи максимум против немачке Албе како би забележио прву победу у "Ласт32" фази Еврокупа. "Алба је, пре свега, клуба са великом историјом. Много су добар тим, са врхунским тренером. Играју јаку одбрану, у нападу имају велики таленат. Биће то јак меч за нас, са великим противником. Мораћемо да дамо максимум да бисмо дошли до победе. Имају пар добрих странаца са великим искуством у Европи, пре свега мислим на Логана. То су врхунски играчи, па ће и за публику да буде лепо да их види овде", рекао је Млађан за клупски сајт. Екипа из Берлина, коју са клупе предводи српски тренер Саша Обрадовић, налази се у одличној форми о чему сведочи податак да у последњих 11 утакмица не знају за пораз. Утакмица другог кола Ласт 32 фазе Раднички - Алба игра се у среду у 20 сати у хали Језеро.

15.19 - Председник мадридског Реала Флорентино Перез рекао је да је Кристијано Роналдо апсолутно заслужено добио Златну лопту. "Правда је задовољена. Роналдо је најбољи играч на свету, он даје свима пример. Навијачи Реала су срећни и ово је сјајан тренутак за све нас у клубу. Част је имати у тиму играча какав је Роналдо. Не желим да претерујем, али ова награда није само Златна лопта, већ признање за највећег играча данашњице који представља Реал и све нас. Награда је битна за њега највише због тога што препознаје његове напоре да достигне врх", рекао је Перез. Роналдо је јуче по други пут у каријери добио Златну лопту намењену најбољем играчу света, испред Лионела Месија и Франка Риберија. Он је прошле године постигао 69 голова у свим такмичењим у дресу мадридског клуба, а био је и најзаслужнији што се репрезентација Португалије пласирала на Светско првенство у Бразилу.

15.06 - Двоструки олимпијски шампион, британски атлетичар Мо Фарах рекао је да ће учествовати на Лондонском маратону у априлу. "Очекујем да то буде једна од мојих најтежих трка и право искуство", рекао је Фарах, који је на Олимпијским играма у Лондону освојио златне медаље на 5.000 и 10.000 метара. Фарах је 2013. године истрчао само прву половину маратона, али 13.априла планира да истрчи целу деоницу.

14.51 - Бивши фудбалски репрезентативац Шпаније Луис Гарсија саопштио је да је завршио професионалну играчку каријеру. "Одиграо сам много сезона, било ми је сјајно и остварио сам дечачке снове. Данас се повлачим из професионалног фудбала, хвала свим клубовима за које сам играо", навео је Гарсија у саопштењу на свом сајту. Гарсија је каријеру почео у Барселони, али је највећи успех доживео у Ливерпулу 2005. године, када је освојио Лигу шампиона. Он је још носио дрес мадридског Атлетика, Ваљадолида, Тенерифа, Сантандера, Панатинаикоса, Пуебле и Пумаса. Гарсија је за селекцију Шпаније одиграо 20 утакмица и постигао четири гола.

14.39 - Фудбалска репрезентација Француске играће против Норвешке, Парагваја и Јамајке у оквиру припрема за Светско првенство у Бразилу. Француска ће против Норвешке играти 27. маја на стадиону "Француска" у Паризу, против Парагваја у Ници 1. јуна и, коначно, против Јамајке 8. јуна у Лилу, саопштио је фудбалски савез те земље. Репрезентација Француске се пласирала на Светско првенство у Бразилу пошто је у реванш утакмици баража победила Украјину са 3:2, а после пораза од 2:0 у првом мечу. На Мондијалу ће некадашњи светски шампион играти у Групи Е са Швајцарском, Еквадором и Хондурасом.

14.25 - Седмоструки олимпијски шампион, Јамајчанин Јусеин Болт учетвоваће на атлетском митингу у чешкој Острави 17. јуна, саопштили су организатори. Организатори су навели да Болт тек треба да одлучи да ли ће трчати на 100 или на 200 метара. Болт је раније рекао да му је у 2014. години циљ да обори светски рекорд на 200 метара који износи 19 секунди и 19 стотинки. "Острава је брза стаза када је лепо време. Надам се лепом времену и добрим наступима у 2014", рекао је Болт.

14.11 - Бивши фудбалер "росо нера" и некадашњи холандски репрезентативац Кларенс Седорф највероватније ће бити постављен за новог тренера фудбалског клуба Милан, пошто је тренерска клупа тренутно празна, након смене тренера Масима Алегрија после шокантног пораза од Сасуола (4:3). У Милану очекују да тридесетседмогодишњи Холанђанин стигне у четвртак. Милан се тренутно налази на 11. месту у италијанском првенству. Клуб ће до именовања новог тренера водити бивши првотимац Мауро Тасоти.

13.39 - Фудбалер минхенског Бајерна Франк Рибери рекао је да није могао много тога боље да уради прошле године како би освојио Златну лопту за најбољег играча света. Рибери је завршио трећи у традиционалном избору Међународне фудбалске федерације и магазина "Франс фудбал" иза победника Кристијана Роналда из Реала и Лионела Месија из Барселоне, иако је освојио Бундеслигу, национални куп, Лигу шампиона, Суперкуп Европе и Светско клупско првенство. "Шта сам могао још да урадим после толико освојених трофеја. Небитно је да ли сам други или трећи. Нисам себичан и ова награда није мој циљ. Желим поново да освојим све са Бајерном и будем првак на Светском првенству 2014. То је важно", рекао је Рибери за Билд. Сличног мишљења је и спортски директор Бајерна Матијас Замер, који је истакао да је за њега Рибери на првом месту. "Гласање је било демократско и морамо да признамо резултате, али за нас је Рибери најбољи. Освојио је све, али очигледно други одлучују", рекао је Замер.

13.15 - Поводом хапшења првог човека црно-белих Драгана Ђурића, огласило се руководство клуба из Хумске уз поруку да цео случај нема везе са Партизаном.

13.05 -  Кошаркаш московског ЦСКА Карл Хајнс пропустиће предстојећу утакмицу ТОП 16 фазе Евролиге против Партизана због повреде скочног зглоба, саопштио је руски клуб. Хајнс се повредио у недељу на мечу регионалне ВТБ лиге против Астане, коју су Московљани добили у гостима са 88:69. Амерички интернационалац оштетио је лигаменте десног скочног зглоба, а колико ће одсуствовати са терена биће познато после додатних лекарских прегледа. Хајнс је ове сезоне просечно у Евролиги постизао 13,3 поена и 4,8 скока. Утакмица трећег кола Ф групе Топ 16 фазе Евролиге Партизан - ЦСКА на програму је у петак од 20.45 сати у београдској Арени.

11.00 - Фудбалски клуб Партизан одржаће у подне ванредну конференцију за новинаре поводом привођења председника Драгана Ђурића. Новинарима ће се обратити чланови управе предвођени потпредседником Милетом Јовичићем који би у наредном периоду требало да води клуб. "Свакако ћемо наћи начин да то превазиђемо. Не могу да коментаришем то што се дешава са Ђурићем, јер се ради о пословању компаније, а не клуба. Уосталом, атмосфера у Партизану је добра. Све иде својим нормалним током, имали смо прозивку играча и почели смо припреме за други део сезоне", рекао је јуче Бабић. Ђурићу, који је председник Партизана, али и власник компаније Зекстра, у понедељак је након саслушања у Тужилаштву за организовани криминал одређено задржавање до 48 сати.

10.30 -  Фудбалер Бенфике Немања Матић се налази на лекарским прегледима у Лондону, после којих ће потписати уговор са Челсијем, пренели су британски медији. Матић је од 2009. и 2011. године био играч Челсија, али је за тај клуб одиграо само две првенствене утакмице. Српски репрезентативац је 2010. године отишао на позајмицу у Витесе, а у јануару 2011. године је прешао у Бенфику, као део трансфера Дејвида Луиза из португалског у енглески клуб. "Утакмица са Портом била је моја последња у дресу Бенфике. Желим свима у клубу да се захвалим, као и навијачима. Провео сам прелепе две и по године, увек сам давао све од себе, али дошло је време да одем. Желим да пређем у јачу лигу и клуб какав је Челси. Разумем напоре Бенфике да ме задржи, али мислим да је право време за одлазак", рекао је Матић. Како је пренео британски Телеграф, Матић је на лекарским прегледима у Лондону, а ако их прође, Челси ће за њега платити око 22 милиона фунти (26 милиона евра).

10.15  - Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да је враћање школског и универзитетског спорта на место које заслужују на врху листе приоритета, због чега је намењено дупло више новца него прошле године. "Први пут после дужег времена, ово министарство се изборило за више новца за те намене. За спортске активности ученика и студената, које доприносе и физичком и менталном здрављу наше младе популације, намењено је 113 милиона динара, што је скоро дупло више него прошле године", рекао је Удовичић. Он је истакао да је за здравље нације најважнија брига о деци и младима. Министарство наставити са пројектом "Спорт у школе" који подразумева бесплатне тренинге за школску децу. "Покренули смо и иницијативу за враћање физичког васпитања на факултете, као и регионалну сарадњу у универзитетском спорту кроз универзитетску лигу у којој ће се такмичити студенти из земаља бивше Југославије", закључио је Удовичић.

09.45 - Најбољи фудбалер Ливерпула Луис Суарез рекао је да екипа са Енфилда поседује квалитет потребан за пласман у Лигу шампиона, први после пет година. "Црвени" тренутно заузимају четврто место на табели Премијер лиге са 42 бода, шест мање од водећег Арсенала. У досадашњем току сезоне Суарез је постигао 22 гола за Ливерпул у шампионату. "Играмо веома добро у овом тренутку, имамо квалитет за европску елиту. Ако наставимо у садашњем ритму, сигуран сам да ћемо се наћи у Лиги шампиона", рекао је Суарез. Он је навео да му је драго што су навијачи ове сезоне веома задовољни наступима Ливерпула, што није био чест случај претходних година.

09.12 - Фудбалер Реал Мадрида Кристијано Роналдо изјавио је да је његов бивши саиграч из Манчестер јунајтеда Рио Фердинанд летос покушао да га убеди да се врати на Олд Трафорд. "Тачно је да сам разговарао с Ријом. Ми смо велики пријатељи, много година смо играли заједно у Манчестер јунајтеду, а у Енглеској смо чак били и комшије. Он је сјајан момак и покушао је да ме убеди да променим мишљење. Размишљао сам о Јунајтеду...", рекао је Роналдо и додао: "Манчестер јунајтед је у мом срцу. То је клуб у коме сам играо шест година. Волим Јунајтед. Тамо имам много пријатеља и желим им све најбоље", додао је добитник Златне лопте Фифе за најбољег играча.

08.48 - Енглески фудбалски судија Мајк Џоунс неће предстојећег викенда судити утакмице у Премијер лиги. Џоунс је судио недељну утакмицу између Њукасла и Манчестер ситија, а многе његове одлуке биле су дискутабилне, . Сити је на Сент Џејмс парку победио са 2:0. Код вођства Ситија од 1:0, Џоунс је поништио гол фудбалера Њукасла Шеика Тиотеа због наводног офсајда, а због оштрог старта на играчу Ситија Самиру Насрију, могао је да искључи Мапоу Јанга Мбиву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво