Читај ми!

Победник Трке кроз Србију у болници

Немачки бициклиста Стефан Шумахер победник је традиционалне 52. бициклистичке Трке кроз Србију, која је данас завршена у Београду. Возач данске екипе "Кристина вочис" нажалост није могао да прими победнички пехар пошто је на два километра од циља, у близини Тржног центра Ушће на Новом Београду пао и завршио у Ургунтном центру.

Према првим информацијама поломио је десну руку, повредио је јагодичну кост и има огреботине по целом телу, али његово стање је стабилно. Лакше су повређена још двојица возача који су учествовали у инциденту. Сви повређени бисиклисти су збринути у Ургентном центру.

Према правилнику трке овај инцидент није утицало на коначни резултат, јер се пад десио на мање од три километра пре циља па је Стефан Шумахер победник традиционалне 52. бициклистичке Трке кроз Србију.

Друго место у генералном пласману проипало је Русу Сергеју Рудаскову (Итера Каћуша), а треће његовом земљаку и клупском другу Александру Пришидетном.

Најбољи српски представник у генералном пласману је Небојша Јовановић из крагујевачког Радничког, који је завршио на 16. месту.

За најбољег младог такмичара проглашен је Рус Александр Фолиров, најбољи на пролазним циљевима је Аргентинац Максимиљан Рикезе, победник данашње последње етапе од Сремске Митровице до Београда дуге 77 километара.

Најбољи на брдским циљевима је Италијан Балијани Фортунато, док је млади Пољак Марсин Запа добио трофеј "Бора Ивковић", као најборбенији такмичар.

Екипни победник је руска екипа Итера Каћуса.

Трка кроз Србију и ове године одржана је под покровитељством Владе Србије, а трку је свечано затворио министар економије и развоја Небојша Ћирић.

Министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић рекао је након уручивања признања најбољим бициклиситма да је "Трка кроз Србију" одлична прилика за промоцију земље као спортске и туристичке дестинације.

"Веома смо задовољни овогодишњом 'Трком кроз Србију', пре свега захваљујући квалитету такмичара, пошто је од 130 учесника 116 прошло кроз циљ", казао је министар и додао да је на тај начин испуњен план да се добије на квалитету трке.

Према његовим речима, трка је уједно "сјајна" прилика за промоцију Србије као спортске и туристичке дестинације, под геслом - "спорт, култура и туризам".

Ћирић, који је у име Владе Србије као генералног покровитеља трке, такмичење прогласио затвореним, најавио је да већ сутра почињу припреме за наредну, 53. бициклистичку Трку кроз Србију.

"Велики је посао организовати једну овакву трку, али и велико задовољство, јер знамо да је без премца у југоисточној Европи. Наравно, жеља нам је да ускоро добијемо вишу категорију и будемо у рангу најјачих европских трка", додао је министар.

Данас су осим Шумахера повређена лакше још двојица учесника трке. Према правилнику трке, пад не утиче на коначни резултат, ако се незгода деси на мање од три километра пре циља.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво