Пехштајн се није допинговала

Немачка такмичарка у брзом клизању Клаудија Пехштајн, која је прошле године суспендована на две године због допинга, болује од наследне аномалије крви, због чега је и била позитивна на антидопинг тестовима, саопштили су немачки лекари. Једна од најуспешнијих немачких клизачица свих времена, која је у каријери освојила пет златних медаља, због суспензије није учествовала на Играма у Ванкуверу.

Председник Немачког друштва за хематологију и онкологију Герхард Енингер изјавио је да Пехштајн болује од ретикулоцитиса, благе форме анемије, коју је наследила од оца.

Та болест је, како је он навео, узрокована урођеним дефектом у ћелијским мембранама крви, због чега организам производи веће количине недовољно развијених црвених крвних зрнаца.

Тридесетосмогодишња Пехштајн, која је освојила укупно девет медаља на пет олимпијских турнира, због суспензије није учествовала на минулим Играма у Ванкуверу.

Немачка клизачица се жалила на одлуку о суспензији због допинга, тврдећи да није користила недозвољена средства, али је Међународни суд за арбитражу у спорту у Лозани одбио њен приговор и потврдио одлуку Међународне клизачке уније.

Пехштајн, којој су специјалност трке на 3.000 и 5.000 метара, у каријери је освојила пет златних, две сребрне и две бронзане олимпијске медаље.

Једна од најуспешнијих немачких клизачица свих времена ради као наредник у немачкој федералној полицији и тренира у полицијском центру у Бад Ендорфу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво