Рацолију злато, Костелићу сребро

Италијан Ђулијано Рацоли одвезао трку живота у Ванкуверу и освојио злато у слалому. Ивица Костелић, такође, сјајан, освојио сребро, односно трећу медаљу и укупно девету у колекцији породице Костелић. Трећи Швеђанин Андре Мирер.

Италијан Ђулијано Рацоли је у другој вожњи слалома у Ванкуверу извезао трку живота и не пуно слабијом вожњом у првој потпуно заслужено освојио олимпијско злато, оставивши иза себе Хрвата Ивицу Костелића и Швеђанина Андреа Мирера, док су Аустријанци, на опште изненађење, остали без медаље.

"Рекао сам након прве вожње да је сребро близу, али то сам рекао и за злато. Рацоли је због првог лауфа освојио злато. То је био један од бољих лауфова ове сезоне који сам видео. Да је стаза имала још пар капија можда би било другачије", рекао је Костелић после трке.

Одлука о медаљама пала је у другој вожњи у којој је далеко најбржи био Италијан, док је одмах иза њега био Костелић.

Рацоли је, освајањем злата, поновио 22 године стар успех његовог сјајној земљака Алберта Томбе.

Аустријанац Бењамин Рајх, који је бранио олимпијско злато, на циљ је стигао као четврти.

Ивицина медаља укупно је девета у колекцији породице Костелић, пошто је Јаница освојила четири злата и два сребра, а њен млађи брат три сребрне медаље.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво