Амери и Канађани за злато

Канада и САД бориће се за златно одличје на хокејашком турниру на Зимским олимпијским играма у Ванкуверу.

Американци су у полуфиналу савладали Финску 6:1, а затим су домаћини савладали Словачку 3:2 (2:0, 1:0, 0:2).Биће то реприза меча из такмичења по групама када су Американци били бољи од најтрофејније хокејашке нације на зимским олимпијским играма - 5:3.

Није слутило на неизвесност у дуелу браниоца злата и Словака. Канада је после прве трећине водила 2:0 (головима Марлоа и Мороуа), а током друге је увећала предност поготком Гецлафа. Чинило се да ће, као и претходни полуфинални меч, и овај бити лишен драме.

Међутим, Словаци су смањили на 2:3 четири минута пре краја, пошто су Висновски и Надзус савладали домаћег голмана. Међутим, нису имали снаге да изједначе, па је изненађење изостало.

"Сасвим сигурно нисмо очекивали тако нешто. Имали су две контре и вратили се у живот. Био је то добар испит за нас", рекао је канадски центар, Сидни Крозби.

Исти ривали (Канада и САД) састали су се и у финалу женског турнира, а хокејашице из земље јаворовог листа су биле успешније - 2:0.

"Једва чекам. Свиђа нам се што можемо поново да играмо против њих. Много је ту ривалства, од млађих категорија до жена. Победили су нас, а сада можемо поново против њих. Биће узбудљиво, борба за златну медаљу", рекао је нападач Канаде Џероум Игнила.

У мушкој конкуренцији, биће то чак седми пут да о злату одлучују те две репрезентације. До сада, Американци су само једном тријумфовали.

Иначе, Канада има десет златних, пет сребрних и две бронзане медаље и убедљиво води на вечној листи зимских олимпијских игара, док САД имају три златне, девет сребрних и две брознане медаље.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво