Храбри српски боб тим

Боб четверац Србије је ноћас поправио пласман на Зимским олимпијским играма у Ванкуверу и, после треће трке био на 17. месту. Мећутим, у последњој трци Британци праве боље време за пар стотинки, тако да су наши морали да се задовоље са 18. местом. Злато је припало Американцима, сребро Немцима а бронзани су Канађани.

У првој трци, у петак увече, боб Србије је био на 20. месту, а стартовало је 25 посада од којих су три дисквалификоване у две трке. Чланови боб тима Србије Вук Рађеновић, Слободан Матијевић, Игор Сарчевић и Милош Савић су у две трке стазу прешли за укупно један минут, 44 секунде и 77 стотинки, постигавши брзину од 147,9 км/х.

Први и после друге трке је боб САД 1 са једним минутом 41 секундом и 75 стотинки и брзином од 151,6 км/х, друга је посада Канада 1, а трећа Немачка 1.

У трећој трци наш боб тим успео је да поправи време и заузме 17. место. Ипак, у последњој трци Британци су били успешнији од Србије и они су заузели 17. а Србији је са укупним временом од 3:30,35 припало 18. место.

Лошији пласман од боба Србије имају: Кореја 1 (19. место), Хрватска 1(20.), и последњи Јапан 1 (21. место).

Златну медаљу, као што је и очекивано, освојила је посада Америке са укупним резултатом 3:24,46.

Канађанима је у последњим метрима измакло сребро и ако су, пре последње трке били 2. испред Немаца, нису успели да одбране друго место, тако да су Немци након одличне вожње успели да поправе пласман и домогну се сребрне медаље, са само једном стотинком предности у односу на трећепласиране Канађане.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво