Читај ми!

"Албион" хоће као Челси

Увек су били међу фаворитима, али редовно разочарају навијаче. Колевка фудбала, Енглеска, осим успеха 1966. године, нема више чиме да парира највећим европским фудбалским нацијама. „Горди албион" ће покушати да на наредном Европском првенству направи успех какав је Челси имао ове године у Лиги шампиона. Са Хоџсоном на клупи и без Рија у одбрани, задатак није немогућ, али јесте тежак.

Цела нација је опет на ногама, Енглези се спремају за ново учешће на Европском првенству. „Горди албион" није се прославио учешћима на континенталном шампионату где је највећи успех забележио 1996. године када је као домаћин дошао до полуфинала, где је, већ по навици, елиминисан после пенала.

И ове године мета је иста, али је одстојање можда мало ближе него раније. Са Ројом Хоџсоном на клупи навијачи можда и нису оптимисти, посебно ако се има у виду да је први играч кога се селектор одрекао Рио Фердинанд.

Ипак, са рповереним играчима попут Кола, Терија, Џерарда и Рунија и са „младом крвљу" коју чине Велбек, Џонсон, Јанг, Чембрлен и другови, трофеј континенталног првака није недостижан.

Енглези нису имале већих проблема у квалификацијама где су са 18 бодова заузели прво место групе Г, испред Црне Горе, Швајцарске, Велса и Бугарске.

На четири пријатељска меча пре почетка квалификација Енглези су највећу победу остварили над европским и светским шампионом Шпанијом прошле године, савладали су и Швеђане минималним резултатом. Ове године, на два пријатељска меча "горди албион" је поражен од Холандије док је на последњој провери савладао Норвешку.

На Европском првенству „Горди албион" налази се у групи Д са домаћином Украјном, Шведском и Француском и имаће веома тежак задатак да освоји једно од прва два места које их води у наредну рунду.

На Хоџсоновом списку налазе се:

Голмани: Џо Харт (Манчестер Сити), Роберт Грин (Вест Хем), Џек Батланд (Бирмингем)

Одбрана: Ешли Кол, Џон Тери, Гери Кејхил (Челси), Глен Џонсон (Ливерпул), Фил Џонс (Манчестер Јунајтед), Лејтон Бејнс (Евертон), Џолијен Лескот (Манчестер Сити), Фил Џагијелка (Евертон).

Средина терена: Стивен Џерард, Стјуарт Даунинг (Ливерпул), Френк Лампард (Челси), Скот Паркер (Тотенхем), Џејмс Милнер (Манчестер Сити), Алекс-Окслејд Чемберлен, Тио Волкот (Арсенал), Ешли Јанг (Манчестер Јунајтед).

Напад: Вејн Руни, Дени Велбек (Манчестер Јунајтед), Енди Керол (Ливерпул), Џермејн Дефо (Тотенхем).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво