Читај ми!

Шпанско славље

Мало људи је спавало синоћ у Шпанији. Већина их се налазила на трговима градова где су прослављали освајање Европског првенства. Карневалска атмосфера почела је много пре него што је судија одсвирао крај меча са Италијом. Већ се после првог полувремена знало да ће „фурија" поново подићи трофеј намењен континенталном прваку, а коначних 4:0 против „азура" само је потврдило доминацију екипе са Пиринеја.

Фудбалери Шпаније исписали су нову страницу фудбалске историје. „Фурија" је у недељу увече одбранила наслов европског првака пошто је у финалу против Италије тријумфовала са 4:0.

Иако се чинило да цео турнир играју са пола снаге, чини се да ни на тренутак није доведена у питање доминације шпанске репрезентације.

Тријумф Шпанаца на другом узастопном Европском првенству је можда био очекиван, али то није умањило славље у домовини.

Шпанци су на тренутак заборавили на финансијску кризу, дугове и незапосленост и целу ноћ су славили историјски успех репрезентације.

„Фурија" је послала једина репрезентација која је успела да три пута заредом тријумфује на великим такмичењима.

После освајања Европског првенства 2008. године, следило је славље на Мундијалау у Јужној Африци 2010. да би на ред дошао синоћни тријумф.

Нова страница фудбалске историје је исписана, рекорди су оборени, а Шпанија наставља доминацију европским и светским фудбалом.

Имајући све то у виду, не чуди што је синоћ на улицама и трговима шпанских градова било десетине хиљада навијача који су славили нови велики успех.

Право славље очекује се наредних дана када се екипа врати у Шпанију са трофејом.

До тог тренутка остаће упамћено да су пред моћном шпанском армадом редом падали Ирци, Хрвати, Французи, Португалци и на крају Италијани, са којима је "фурија" на почетку турнира одиграла нерешено.

Памтиће се и да је на свих шест утакмица Икер Касиљас примио само један гол, и то на првом мечу против Италијана.

За то време Шпанци су дали 12 голова. Торес се издвојио као најефикаснији са три поготка. По два гола постигли су Алонсо, Фабрегас и Силва, док су се по једном у листу стрелаца уписали Навас, Алба и Мата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво