Читај ми!

Кевин Принс "о'ладио" Меркелову

Репрезентативац Гане и фудбалер Милана Кевин Принс Боатенг. А могло је да буде потпуно другачије, само да је одлични фудбалер прихватио позив немачке канцеларке Ангеле Меркел да попију чај. Канцеларка ме је позвала да попијемо шољу чаја, али сам већ био на одмору и нисам могао да прихватим. Драже ми је било да наступам за Гану, па сам одбио немачки дрес, рекао је Кевин Принс уочи дуела Италије и Немачке, за коју, иначе, наступа његов брат Џером.

Његов брат Џером овог лета игра завршницу Европског првенства. Уз то, као репрезентативцу фудбалске велесиле каква је Немачка њему ће освајање трофеја, или директна борба за њих, увек бити знатно ближи, али Кевин Принс Боатенг не жали што је решио да заигра у дресу Гане, под заставом земље одакле су му преци.

Фудбалер Милана је, уочи дуела Немачке и Италије, обелоданио да га је лично Ангела Меркел позивала да заигра за „панцере", али да ју је он одбио.

"Канцеларка ме је позвала да попијемо шољу чаја, али сам већ био на одмору и нисам могао да прихватим. Драже ми је било да наступам за Гану, па сам одбио немачки дрес. За разлику од Џерома", рекао је Боатенг.

Иако је практично наступао за све млађе селекције Немачке, Кевин Принс није одлучио да химну „Немачка изнад свега" слуша и у сениорској конкуренцији.

"Чак и кад бих поново бирао, одлучио бих исто. Можда је канцеларка хтела да ме само то пита, да поново играм за Немачку, али не. Прекасно је. Нема освртања", доследан је бивши омладинац Херте и играч Тотенхема, Борусије Дортмунд и Портсмута.

Породица Боатенг избегла је у Европу почетком осамдесетих година, када је Кевинов отац емигрирао из Гане и населио се у Берлину. Недуго након што се Кевин родио, отац га је напустио.

Тешко детињство је и даље нешто што овај фудбалер добро памти.

"Свакодневно сам морао да се надмећем са Ромима, Румунима, Арапима, Хрватима, Русима, Албанцима и људима тешке нарави. Имао сам две опције - или да постанем делинквент или да покушам да играм фудбал. Одабрао сам спорт и исплатило ми се", сетио се он.

Његов брат Џером истрчаће у четвртак на мегдан Италији у полуфиналу Европског првенства.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво