Читај ми!

Шпанија у финалу

После 120 минута велике борбе, једанаестерци одлучили првог финалисту европског првенства. Шпанија имала више среће и знања и у недељу ће бранити титулу освојену пре четири године. Алвеш у четвртој серији погодио пречку и тако постао трагичар у својој екипи.

После епске борбе, 120 минута игре и извођења једанаестераца, Шпанија се пласирала у финале Европског првенства у Украјини и Пољској и у недељу ће бранити титулу освојену пре четири године. Португалци нису били слабији ривал, али их је пенал лутрија коштала сна.

Изузетно квалитетан меч гледали смо током читавих 120 минута. Истина, озбиљних прилика није било много, али смо уживали у мајсторијама играча обе екипе. Селектори Пауло Бенто и Висенте дел Боске очигледно су се определили за нешто затворенију варијанту, па тешко било прићи головима на обе стране.

Ипак, Шпанија већ у деветом минуту има велику прилику да дође до вођства. Негредо, који се помало изненађујуће нашао у стартној постави, одлично је асистирао Арбелои, али је десни бек „фурије" из повољне ситуације шутирао преко гола.

Португал је у већем делу првог полувремена одлично парирао Шпанији, чак и када је посед лопте у питању. Уго Алмеида заменио је у стартној постави повређеног Поштигу и водио велику борбу са штоперима Шпаније, Рамосом и Пикеом.

Полуприлику да се упише у листу стрелаца у првом делу пропустио је и Кристијано Роналдо, који је искористио једну изгубљену лопту шпанске одбране, али је шутирао поред гола тимског колеге Икера Касиљаса.

Други део припао је Португалцима. Иако поново без изгледнијих прилика, изабраници Паула Бента имали су опасније нападе. Шпанци долазе до даха када је Фабрегас заменио Негреда, али голова није било.

Кристијано Роналдо покушао је у неколико наврата из слободних удараца, али ниједан шут није био довољно прецизан да би завршио у голу Шпаније. Ипак, један од најбољих фудбалера на свету имао је велику прилику да донесе победу свом тиму у регуларном делу, али је у самом финиша меча успео да упропасти сјајан контранапад своје екипе.

Продужеци су донели бољу игру Шпаније. Боље рећи, изгледало је као да се Португалци чувају за пенале, док је „фурија" желела да избегне пенал лутрију. Таква игра једних и других донела је једну прилику. Андрес Инијеста могао је да се прослави, али је Руи Патрисио одлично интервенисао и одне меч до једанаестераца.

Велики притисак био је на играчима обе екипе. Велики умор, али и боља концентрација морали су да одуче победника. Неко је морао да заврши такмичење пре финала, док ће други мирнио чекати сутрашњи меч између Италије и Немачке.

Руи Патрисио и Икер Касиљас одбранили ударце у првој серији Алонсу, односно Мутињу. Инијеста постиже први погодак, а потом и Пепе. Пике је успешан у трећој серији, као и Нани. Рамос доноси нову предност "фурији", а Алвеш постаје трагичар и погађа пречку.

Сеск Фабрегас прилази лопти у последњој серији за Шпанију. Фудбалер Барселоне је сигуран, лопта се од стативе одбија у гол Руија Патрисија, аи Шпанија је у финалу Европског првенства у Украјини и Пољској.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво