Читај ми!

Слављеник донео полуфинале

Шпанија - Француска 2:0 . У свом стотом наступу за Шпанију, Ћаби Алонсо, са два гола, донео победу "фурији" и пласман у полуфинале Европског првенства. Други гол постигнут са беле тачке у самом финишу меча. Французи врло неубедљиви, Шпанци готово са пола снаге стигли до тријумфа.

Можда нису блистали, али су се сасвим заслужено пласирали у полуфинале. Шпаније је први пут у истиорији савладала Француску на европским првенствима, а јунак „фурије" био је слављеник Ћаби Алонсо.

Фудбалер мадридског Реала одиграо је у Доњецку стоти меч за национални тим и, испоставило се, на најбољи начин прославио јубилеј. По један гол у оба полувремена, други са беле тачке, били су више него довољни да се савлада бледа и неубедљива Француска.

Шпанија ће тако у полуфиналу, на истом месту на Донбас арени, играти против селекције Португала и покушати да се као и пре четири године пласира у велико финале.

Меч између Шпаније и Француске донео нам је много мање него што смо очекивали. Вероватно је за то крива француска екипа, која је, после пораза од Шведске, приказала још једну бледу партију, а тако не може да се победи европски и светски првак.

Поново је Висенте Дел Боске извео тим у којем није било стандардног нападача. Место Фернанда Тореса заузео је Сеск Фабрегас, а чини се да је у таквој формацији најофанзивнији био Давид Силва.

Са друге стране, Кошћелни је у првој постави заменио кажњеног Филипа Мексеса, док је Насри, после незванично потврђених свађа у табору „петлова", остао на клупи.

Већ у првом делу видело се да је Шпанија квалитетнији ривал и што је много битније екипа која зна шта жели и како до тога да дође. Чави и Инијеста поново су феноменално дириговали средином терена, док одбрана није имала тежак посао да заустави Карима Бензему, јединог нападача у постави „триколора".

Први гол на мечу виђен је у 19. минуту. Сјајно је по левој страни прошао Ђорди Алба, прошао поред неспретног Ревељера и одлично на другој страни приметио усамљеног Ћабија Алонса, који рутински успева да савлада голмана Лориса.

Французи су покушали да крену офанзивније. Ипак, осим два покушаја из слободних удараца, од који је ударац кабаја био озбиљнији, „триколори" ништа значајно нису постигли на половини ривала.

Друго полувреме донело је доста офанзивнију игра Француза. Напади које је предводио Франк Рибери деловали су прилично безидејно, али су „триколори" успели да створе једну какву-такву шансу, коју је пропустио Дебуши, шутирајући главом преко гола Касиљаса.

Шпанци су се затворили, нисмо много видели од уобичајене пас-игре, па су Французи у једном добром делу другог полувремена држали више лопту у свом поседу. Међутим, таква игра није донела ни озбиљнију прилику за гол, а камоли резултат.

Играо се већ 90. минут меча, када је Италијан Никола Рицоли досудио пенал за Шпанију. У дуелу су били жорди Алба и Антоан Ревељер, а судија је, можда и престрого, проценио да је леви бек „фурије" фаулиран. Сигуран извођач најстроже казне био је Ћаби Алонсо, који је тако поставио коначан резултат меча.

Шпанија је играла колико јој је било довољно и без превише напора стигла до полуфинала. Французи се враћају кући незадовољни, али са малом утехом да су на првенству издржали дуже него на неколико претходних великих такмичења.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво