"Једино Шпанији не можемо ништа"

Андреа Пирло, у интервјуу за "Газету дело Спорт", отворио је срце по први пут по окончању Европског првенства. Пирло је изјавио да је задовољан издањем своје репрезентације у Пољској и Украјини као и да је срећан што ће Прандели остати селектор "азура". Пирло је посебно похвално говорио о Шпанији, "јединој екипи којој Италија није дорасла".

Везиста Јувентуса Андреа Пирло изјавио је да је Шпанија једина екипа којој Италија не може да парира.

Екипа Ћезаре Пранделија поражена је у великом финалу Европског првенства резултатом 4:0, док су у групној фази ремизирали 1:1.

Пирло је изјавио да је задовољан издањем своје екипе у Пољској и Украјини, али и да остаје жал због пораза од „фурије".

"Шпанија је вероватно једина екипа са којом нисмо у стању да изађемо на крај. Њихов проток лопте и транзиција из одбране у напад су непревазиђени", рекао је Пирло за „Газету дело Спорт".

„До финала смо били одлични, али онда смо поклекли".

Себе, и свој допринос, није желео да истиче у први план.

„Моја улога на турниру? Не жели мда причам о томе. Када изгубимо, цео тим је изгубио. Нема сврхе говорити о индивидуалцима у таквој ситуацији", истакао је Пирло.

Ђорђо Кјелини и Тијаго Мота су двојица фудбалера који су се повредили у кијевском финалу, а фудбалер рођен у Бразилу је приликом напуштања терена због повреде задње ложе свој тим оставио са десеторицом играча на терену. Прандели је претходно већ извршио три измене.

"Поред свега, у финалу нисмо имали ни среће. Премор је био очигледан, пропустили смо и неке прилике, а ту је и чињеница да смо пола сата играли са играчем мање", изјавио је Пирло.

Овај 33-фудбалер није заборавио да нагласи своје задовољство чињеницом да ће Ћезаре Прандели и у наредном периоду са клупе предводити „азуре".

„Једино је фер да настави где је стао. Јако сам радостан због тога. Његов рад даје резултате, и то сви виде", закључио је Пирло.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво