Николић примио српске параолимпијце

Председник Србије Томислав Николић у Београду је организовао пријем за спортисте који су представљали Србију на Параолимпијским играма у Лондону, а они су му том приликом поклонили реквизите које су користили током такмичења, са својим потписима.

Од освајачице златне медаље у бацању копља Тање Драгић председник је добио копију златне медаље

 

"Ако вам се понекада учини да нешто не можете, или ако изгубите наду и веру, ви се сетите ових спортиста. Њихов пример Србија ће користити да покаже деци колико је важно физичко васпитање", рекао је Николић новинарима у Председништву Србије.

Он је додао да ће видети са Владом Србије да већ данас почну припреме за Параолимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године, како би резултати били још бољи.

Председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић рекао је да су две златне и три сребрне медаље са Игара у Лондону, као и два четврта места, велики успех.

"У жестокој конкуренцији постигнут је велики успех. Сада морамо да направимо добар стратешки план за Бразил, како бисмо оправдали ове резултате", казао је Мићовић.

Параолимпијцима је на резултатима у Лондону честитала и министарка омладине и спорта Алиса Марић.

Медаље за Србију на ПОИ у Лондону освојили су Жељко Димитријевић (злато у бацању чуња), Тања Драгић (злато у бацању копља), Борислава Перић-Ранковић и Златко Кеслер (обоје сребро у стоном тенису), као и Драженко Митровић (сребро у бацању диска).

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво