Читај ми!

Жељко "пребацио" Лондон

Златна медаља на Параолимпијским играма за Жељка Димитријевића. Димитријевић је до злата стигао оборивши светски рекорд у бацању чуња. Честитке упутили председник Србије Томислав Николић и министарка спорта Алиса Марић.

Атлетичар Србије Жељко Димитријевић освојио је златну медаљу у бацању чуња на Параолимпијским играма у Лондону, са новим светским рекордом. Димитријевић је хицем у првој серији од 26 метара и 88 центиметара у квалификацијама стигао до титуле параолимпијског шампиона. Сребрна медаља припала је Радиму Белешу из Чешке, а бронзана Алжирцу Лаоуарију Балазу.

Димитријевић је већ у првој серији бацио чуњ 26 метара и 88 центиметара, што му је донело 1010 поена. Тај скор до краја такмичења нико није надмашио, што је нашој земљи донело прво злато на Параолимпијским играма.

"Тактика је била да од првог до последњег хитца бацам пуном снагом, па шта буде. Дошли смо овде да изборимо добар резултат. Очекивала се медаља од мене. Конкуренција је била веома јака. Момак из Чешке је изједначио свој досадашњи светски рекорд, Алжирац је био веома близу да ме стигне", рекао је новинарима после такмичења Димитријевић.

Он је додао да се припремао за финална три хитца, али да није било потребе да баца "јер је супер испало".

"Ова медаља и светски рекорд ми много значе. Ове године сам постао првак Европе, сада сам то комплетирао светским рекордом и параолимпијскикм златом. Имали смо интензивне припреме, било је напорно, али резултати су дошли и ја сам пресрећан због тога", рекао је Димитријевић.

Светски рекордер у бацању чуња захвалио је тренеру Властимиру Голубовићу и помоћном тренеру Јовану Ђукићу, као и свим људима из атлетског параолимпијског тима. На питање да ли ће учествовати и на следећим Параолимпијским играма, одговорио је:"Зависи, већ имам прилично година".

Димитријевић је рођен 1971. године у Петровцу на Млави и до 19. године је тренирао фудбал. Повредио се 1990. године када је скочио у Млаву и главом ударио у стену.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво