Блог уживо: Незадрживи Болт

Бразил поново остао без олимпијског злата, Мексико у финалу славио са 2:1. Јусеин Болт и Јамајчани освојили злато у штафети 4х100 метара. Бразил најбољи у женској одбојци. Црна Гора хита ка првом олимпијском злату у женском рукометном финалу са фаворизованом Норвешком.

22.59 - Женска рукометна репрезентација Црне Горе није успела да освоји златну медаљу, пошто је у финалу поражена од Норвешке резултатом 26:23.

22.40 - У току је средина другог полувремена женског рукометног финала, Норвешка - Црна Гора 19:19. 

22.20 - Атлетичар Тринидада и Тобага Кешорн Велкот освојио је златну медаљу у бацању копља. Он је победио хицем од 84 метара и 58 центиметара, што је нови национални рекорд Тринидада и Тобага.

22.10 - Полувреме женског рукометног финала, Норвешка - Црна Гора 13:10. 

22.01 - Јусеин Болт и јамајчанска штафета на 4х100м освојили златну олимпијску медаљу, уз нови светски рекорд у времену од 36.84.

21.41 - Женска америчка штафета 4х400м освојила златну медаљу у времену 3:16.87. Сребро за Рускиње, бронза за Јамајку. 

21.35 - Рускиња Марија Савинова освојила је данас златну медаљу у трци на 800 метара на Олимпијским играма у Лондону.

21.30 - Одбојкашице Бразила освојиле су златну медаљу, пошто су савладале САД са 3:1 (11:25, 25:17, 25:20, 25:17).

21.20 - Атлетичар Велике Британије Мохамед Фарах освојио је данас златну медаљу у трци на 5.000 метара.

20.42 - Руска атлетичарка Елена Лашманова оборила је данас светски рекорд и освојила златну медаљу у дисциплини 20 километара ходање.

20.40 - Женска кошаркашка репрезентација Аустралије освојила је бронзану олимпијску медаљу пошто је данас у Лондону савладала селекцију Русије са 83:74 (17:16, 21:14, 19:13, 26:31).

20.25 - Женска рукометна репрезентација Шпаније освојила је бронзану олимпијску медаљу савладавши данас селекцију Јужне Кореје са 31:29 после продужетка (24:24, 13:13).

17.52 - Мексико је олимпијски шампион у фудбалу. Два гола Пералте била довољна за тријумф, иако је Хулк у зауставном времену унео малу неизвесност у меч.

17.47 - Бразил у зауставном времену смањује резултат на 2:1, стрелац Хулк. Мало времена остало је "кариокама" да стигну до продужетака. 

17.31 - Мексико у 75. минуту дуплирао предност, а стрелац је поново Пералта. "Кариокама" остало петнаестак минута да пробају да извуку бар продужетке. 

17.13 - Међународни олимпијски комитет саопштио је данас да је дисквалификовао сиријску атлетичарку Гфран Алмухамад, која се такмичила у трци на 400 метра са препонама, због допинга.

17.02 - Почело друго полувреме финалног меча олимпијског турнира између Бразила и Мексика.

15.51 - Међународни олимпијски комитет затражио је данас од званичника Јужне Кореје да не доделе бронзану медаљу једном фудбалском репрезентативцу те земље, пошто је на утакмици за треће место носио заставу са политичком поруком. Фудбалер је носио јужнокорејску заставу са натписом да група малих острва око којих се споре Токио и Сеул, припада његовој земљи. Та острва се на корејском зову Докдо, а Такешима на јапанском.

16.49 - Мексико одлази на полувреме са једним голом предности. 

16.37 - Британски једриличар Бен Ејнсли носиће заставу своје земље на церемонији затварања Олимпијских игара. Ејнсли је изабран пошто је на Играма у Лондону освојио четврту узастопну златну олимпијску медаљу.

16.08 - У финалу мушког фудбалског турнира, Мексико поготком Пералте из првог минута води са 1:0. Чека се одговор Бразила. 

15.22 - Јусеин Болт најавио да ће се такмичити и на Играма које се за четири године одржавају у Рио де Жанеиру - у дисциплини скок у даљ.

14.41 - Председник Међународног олимпијског комитета Жак Рог рекао је да је женски бокс , и поред оспоравања, оправдао очекивања. „Цео женски турнир је био фантастичан и веома сам срећан. Било је критика и сумње да ли би жене требало да боксују, али све говори да је ово био пун погодак", рекао је Рог.

14.30 - Савет за убудуће, на рукометним утакмицама покушајте да седнете што даље од шведског краља...

14.15 - Руски атлетичар Сергеј Кирдјапкин освојио је данас златну медаљу у ходању на 50 километара на Олимпијским играма у Лондону. Он је на циљ стигао за три сата, 35 минута и 59 секунди, чиме је поставио нови олимпијски рекорд.

13.01 - Женска одбојкашка репрезентација Јапана освојила је данас бронзану медаљу на Олимпијским играма, пошто је са 3:0 у сетовима победила Јужну Кореју.

Субота, иначе претпоследњи дан на Олимпијским играма у Лондону, само на први поглед изгледа као мало занимљиво загревање за оно што нас очекује сутрадан. "Златна грозница", јер данас ће бити подељено чак 32 златне медаље, нуди и неколико изузетно занимљивих и потенцијално неизвенсих дуела.

Неколико сјајних финала у атлетици, укључујући мушко бацање копља и трку на 5000 метара, као и скокове у вис и штафету 4x400 метара у женској конкуренцији. Наравно, апсолутно је у првом плану финале мушке штафете 4x100 метара, која представља и последњу прилику да у Лондону видимо Јусеина Болта.

Питање да ли Нејмар и Бразил коначно могу до златне медаље на Олимпијским играма данас ће добити одговор након финалне утакмице „кариока" и расположених Мексиканаца.

Бразилке и Американке укрстиће копља у свакако атрактивном финалу женског одбојкашког турнира. Црна Гора жели до првог олимпијског злата у финалу женског рукометног турнира против Норвешке.

Ако икога занима, данас се игра и финале у хокеју на трави, које у западним медијима добија огромну пажњу. Част да се боре за златну медаљу имају екипе Немачке и Холандије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво