Читај ми!

Блог уживо: Највећи свих времена!

Јусеин Болт наставља да пише историју. Невероватни Јамајчанин одбранио је олимпијско злато у трци на 200 метара. Рекорди изостали, пре свега јер је Болт поново успорио пре финиша. Слава припада Јамајци – сребро иде Јохану Блејку, а бронза Ворену Виру. Шпанци кукају, чистачи метроа штрајкују, Американке у финалу. Писторијус наставља херојски наступ на Играма.

23.36 - Чешка атлетичарка Барбара Спотакова освојила је данас златну медаљу у бацању копља. Спотакова је освојила титулу хицем од 69 метара и 55 центиметара, најбољим у овој сезони.

23.13 - Рукометашице Црне Горе пласирале су се данас у финале Олимпијских игара у Лондону, пошто су савладале Шпанију са 27:26.

22.49 - Злато у десетобоју припало је Ештону Итону из Америке. Друго место и сребрну медаљу освојио је, такође такмичар из Сједињених Држава, одлични Треј Харди. Трећи је био Леонел Суарез са Кубе.

22.45 - Репрезентативке Сједињених Држава освојиле су вечерас злато у фудбалу пошто су у финалу Олимпијских игара у Лондону, на Вемблију, победиле Јапан са 2:1.

22.37 - Ватерполисткиње САД освојиле су данас златну медаљу на Олимпијским играма, пошто су у финалу савладале селекцију Шпаније са 8:5. Бронзану медаљу освојила је Аустралија која је савладала селекцију Мађарске са 13:11.

22.29 - Американац Кристијан Тејлор освојио је златну медаљу у троскоку. Тејлор је прескочио одличних 17, 81, 19 центиметара више од сународника Вила Клеја. Бронза је припала Италијану Фабрицију Донату.

22.27 - Одбојкашице Бразила пласирале су се данас у финале Олимпијских игара у Лондону, пошто су савладале селекцију Јапана са 3:0. Бразилке ће у финалу такмичења играти против Американки.

21.57 - Јусеин Болт, са временом од 19,32, учинио је оно што нико пре њега није –одбранио је олимпијску титулу у трци на 200 метара. Олимпијски рекорд изостао само за две стотинке, Болт поново успорио пре финиша. Други, према очекивањима, Јохан Блејк који је истрчао 19,44.  

21.55 - Севају блицеви на Олимпијском стадиону. То може да значи само једно – Јусеин Болт се спрема да још једном задиви свет. Први конкурент, тренинг партнер Јохан Блејк, подједнако мотивисан и расположен. 

21.49 - Звучи готово невероватно. Би-Би-Си јавља да је Американац Мантео Мичел истрчао свој део у штафети 4X400 метара са сломљеном ногом. "Чим са протрчао 200 метара, осетио сам да је пукла. Нисам желео да изневерим другове из екипе, па сам само наставио да трчим", рекао је један од несумњиво највећих хероја ових Игара, Мантео Мичел. 

21.40 - Остало је још само 15 минута до финалне трке на 200 метара. Дуел Болта и Блејка обећава незабележену представу. Многи најављују и обарање светског рекорда са временом испод 19 секунди. 

21.01 - Први светски рекорд на Олимпијским играма оборио је Кенијац Давид Рудиша у трци на 800 метара. Рудиша, који је свој подвиг најавио пре саме трке, истрчао је два круга у времену минут 40 секунди 91 стотинка. Сребро је припало Најџелу Амосу из Боцване, а бронза, такође Кенијцу, Тимотију Китуму.

20.55 - Финалисти трке на 200 метара налазе се на стази за загревање. Још само сат времена до догађаја вечери.

19.54 - Кошаркашице Сједињених Држава пласирале су се у финале Олимпијских игара, пошто су савладале селекцију Аустралије са 86:73. Америчке кошаркашице сломиле су жилавог противника тек у другом делу игре.

19.52 - Норвешка се пласирала у финале женског рукометног турнира. Скандинавке су у полуфиналу савладале Јужну Кореју са 31:25 и на прави начин оправдале улогу првог фаворита турнира. Други финалиста биће победник дуела између Шпаније и Црне Горе.

19.33 - Такмичење у једрењу на Олимпијским играма у Лондону није одржано у четвртак због недостатка ветра. Сва такмичења померена су за петак.

18.42 - Полако се захуктава атмосфера за  догађај дана. Јусеин Болт и Јохан Блејк трче 200 метара. Стаза је брза, све је могуће. 

18.15 -  Одмах за Адамсовом, Иркиња Кејти Тејлор победила је Рускињу Софију Очигаву у лакој категорији.

18.00 - Британка Никол Адамс прва је жена олимпијска шампионка у боксу. Она је у мува категорији победила Кинескињу Рен Канкан. 

17.41 - Американке се пласирале у финале пошто су савладале одбојкашице Јужне Кореје 3:0. 

16.38 - Шпанци тврде да су тешко оштећени у мечу против Француске, јер је Акамбре "нагазио" на линију од шест метара приликом постизања хола три секунде пре краја. "Било је тешко да се види... Али, чини се да такве одлуке обично иду на штету Шпаније", пише Марка.

16.19 - Женска фудбалска репрезентација Канаде освојила је бронзану медаљу на Олимпијском турниру победом од 1:0 над Француском. У финалу играју САД и Јапан.

15.56 - Виктор Конте, човек који је водио медицински центар у којем су допинговани Мерион Џонс и Двејн Чемберс, тврди да је 60 одсто спортиста на Играма на некој врсти допинга. "Тестови којима се сви хвале су, просто, пропаганда", рекао Конте. МОК оптужбе одбацио као смешне.

15.00 - Оскар Писториус ипак још није завршио такмичење. Он ће учествовати у јужноафричкој штафети 4х400 метара. Штафета Јужне Африке није успела да заврши полуфиналну трку, али се у финале пласирала после дисквалификације Кеније.

14.35 - Оскар Писторијус завршио такмичење на Играма. Један од тркача у штафети 4х400 метара пао.  

13.20 - Око 300 особа евакуисано због пожара који је избио јер су Новозеланђани организовали роштиљ. Експлодирала два канистера пуна бензина. Пожар је избио прошле ноћи. 

10.00 - Чистачи лондонског метроа почели су јутрос у 48-часовни штрајк због малих плата током Олимпијских игара. Чистачи су јутрос у 5.30 напустили посао, што значи да део метроа око Олимпијског парка неће бити чишћен бар два дана. У плану је и постављање ограда испред неколико станица метроа, укључујући и Стратфорд, који је главна станица за све оне који желе у Олимпијски парк.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво