Блог уживо: Сјајни Сун Јанг

Чак 25 олимпијских злата у једном дану. Сун Јанг освојио златзо на 1500м слободно, оборивши сопствени светски рекорд за више од три секунде. Мајкл Фелпс освојио 22. медаљу на Играма, 18. златну. Бразил у полуфиналу фудбалског турнира.

23.00 - Шели-Ен Фрејзер-Прајс освојила златну медаљу у трци на 100 метара са временом 10.75. Друга на циљ стигла Кармелита Џетер, бронза за Веронику Кемпбел-Браун, такође са Јамајке. 

22.10 - Мајкл Фелпс освојио нову златну медаљу, са америчком штафетом 4х100м мешовито. Фелпсу је то укупно 22. медаља на Олимпијским играма, 18. златна. 

21.10 - Кинез Сун Јанг оборио светски рекорд у трци на 1500м слободно. Сун освојио златну медаљу и оборио сопствени рекорд за више од три секунде. 

20.00 - Фудбалска репрезентација Бразила пласирала се у полуфинале олимпијског турнира, пошто је у Њукаслу савладала Хондурас са 3:2.

19.15 - Репрезентативци Русије у дизању тегова Дмитриј Клоков и Хаџимурат Акаев повукли су се са ОИ из, како је саопштено, медицинских разлога. Њих двојица били су фаворити за освајање медаља. 

18.52 - Амерички тенисери, браћа Мајк и Боб Брајан освојили су прву златну олимпијску медаљу у конкуренцији дублова пошто су у финалу савладали француски пар Микаел Лодра/Жо-Вилфред Цонга са 2:0 по сетовима - 6:4, 7:6 (7:2).

18.45 - Фудбалске репрезентације Јапана и Мексика први су полуфиналисти мушког турнира. Јапан је у четвртфиналу победио Египат са 3:0, Мексико је био бољи од Сенегала после продужетака - 4:2.

18.01 - Француски тенисери Ришар Гаске и Жилијен Бенето освојили су бронзану медаљу савладавши шпански пар Давид Ферер/Фелисијано Лопес са 7:6 (7:4), 6:2.

17.17 - Кошаркашка репрезентација Америке, са далеко више проблема него што је очекивано, савладала је селекцију Литваније са 99:94.

16.31 - Американка Серена Вилијамс освојила је златну медаљу, пошто је у финалу појединачне конкуренције женског тениског турнира са 2:0 у сетовима (6:0, 6:1) победила Рускињу Марију Шарапову.

15.37 - Организатори Олимпијских игара у Лондону упозорили су данас званичнике Кошаркашког савеза Литваније да утичу на своје навијаче како се не би поновили расистички испади као на утакмици против Нигерије.

15.35 - Белоруска тенисерка Викторија Азаренка освојила је бронзану медаљу пошто је са 2:0 у сетовима (6:3, 6:4) победила Рускињу Марију Кириленко.

14.04 - Најбржи човек планете Јусеин Болт по први пут се појавио на стази данас у квалификацијама на 100 метара. Без већих проблема је истрчао време 10.09 и пласирао се даље.

14.02 - Русија шокирала Шпанију. У драматичном мечу Руси победили браћу Гасол и екипу 77:74. 

13.53 - Бранилац златне медаље на Олимпијским играма Американац Лашон Мерит одустао је данас на почетку квалификационе трке на 400 метара због повреде мишића леве ноге.

13.40 - Тајсон Геј је без већих проблема освојио прво место у својој квалификационој групи са временом 10.08. Са њим је у наредну рунду прошао и Ричард Томпсон са Тринидада.

13.23 - Ватерполо репрезентација Црне Горе обезбедила је данас пласман у четвртфинале Олимпијских игар, пошто је са 12:8 победила селекцију Румуније у утакмици 4. кола Б групе.

13.19 - Нижу се допинг скандали. Колумбијски атлетичар Дијего Ечеверија је суспендован, док је бициклисткиња Викторија Баранова избачена са Олимпијских игара. Рускиња је, иначе, била позитивна на тестостерон.

13.01 -Британски веслачи освојили су данас златну медаљу у трци четверца без кормилара на Олимпијским играма у Лондону. Они су после две хиљаде метара на циљ стигли за шест минута, три секунде и 97 стотинки.

12.46 - Марокански атлетичар Амине Лалоу избачен је са Олимпијских игара у Лондону пошто је пао на допинг тесту. Француски дневни лист "Л'Екип" објавио је да је 30-годишњи Лалоу био позитиван на забрањени фуросемид на митингу Гран Прија у Монаку 20. јула

12.36 - Кошаркаши Француске данас су, уз доста проблема, победили селекцију Туниса са 73:69 у четвртом колу групе А олимпијског турнира.

12.00 - Јужноафриканац Оскар Писторијус квалификовао се у полуфинале трке на 400 метара. Оскару су ампутиране обе ноге и трчи уз помоћ посебних протеза.

Спортски зналци тврде, ако сте нешто планирали за паклени дан какав се очекује широм Балкана, баталите, јер је у Лондону на програму "супер субота", пошто ће за мешто више од 12 часова непрестаних борби у сијасет спортова бити подељено чак 25 златних медаља.

Сударе најбољих светских спортиста пратићемо из часа у час.

Али ћемо моћи да гледамо голготу Литванаца против екипе Мајка Кжижевског.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво