Твитер и Олимпијада

Друштвене мреже су до сада умногоме обликовале дешавања изван, али и на самим борилиштима Олимпијских игара у Лондону. Уочи почетка највеће светске спортске манифестације, друштвене мреже су се "усијале" и од тада тензије само расту. Због активности на Твитеру до сада је двоје спортиста враћено кући.

Твитер и остали начини савремене комуникације су били платформа за спортисте да под слоганом "Захтевамо промену" изразе протест против ограничења које су наметнули спонзори Игара.

Двојица спортиста су избачена са такмичења због расистичких коментара на Твитеру, а један навијач је данас ухапшен због многобројних претећих порука на Твитеру упућених британском скакачу у воду Томасу Дејлију.

За организаторе Игара, који опсесивно и даноћно контролишу све и свакога, не би ли све било под конац, твитераси остају неухватљиви.

"Не мислим да ћемо тражити контролу (Твитера), нити бисмо то били у стању да спроведемо," признао је портпарол Међународног олимпијског комитета Марк Адамс. Он је, међутим, додао да МОК све то поздравља, али уз правилно коришћење.

Али, како обуздати армију више од 15 милиона твитераша који коментаришу дешавања у Лондону. Не треба свакако занемарити ни многобројне Олимпијце, од који поједини знају да одлутају од правила Игара, рецимо, промовишући сопствене спонзоре.

Поред "анонимуса" и спортиста, Твитер је кривац што се под лупом јавности нашао и британски законодавац и новинарка због критике свечаног отварања у режији Денија Бојла.

Упркос свему, Твитер је већ неотуђиви део ових игара како за љубитеље спорта, тако и самих такмичара, који преко њега одржавају везу са својим навијачима и деле утиске, радост и сузе.

А када се користи у мери у којој је то данас случај, сматра сматра челник Олимпијског комитета Британије Енди Хант, човек мора да буде спреман да добије и добру и лошу поруку, мада наглашава "лоша порука може да буде и потпуно неприхватљива."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво