Читај ми!

Полудели за гумењацима

За некога су срамота, за многе представљају откровење Олимпијских игара. Гумене чизме, исте оне у којима су чешки спортисти продефиловали на отварању Олимпијског турнира и које су поједини коментатори назвали "болним за гледање", постале су прави хит у продавницама широм света.

Плаве гумене чизме прошаране црвеном и белом бојом, у којима су се појавили Чеси у дефилеу спортиста на отварању Олимпијских игара у Лондону, постале су такав хит да су у земљи распродате, а у Лондону их купују и Британци и туристи.

Чешки спортисти у гуменим цизмама у бојама чешке заставе и са затвореним кишобранима у руци, као алузија на хладњикаво кишовито британско лето, изазвали су током дефилеа контроверзне реакције и коментаре, од тога да је срамота што су на таквој свечаности у обичним гумењацима, до тога да су се врло духовито нашалили са домаћином Олимпијских игара, Великом Британијом.

Да су Чеси невероватни и да нико није у стању ни да гледа како дефилују у тим смешним гумењацима, прокоментарисали су италијански спортски коментатори, али смешни олимпијски гумењаци продају се у радњи произвођача у Лондону као ретко шта друго. У Чешкој су у понедељак чизме већ биле распродате. У Лондону за њима влада велика потражња. Не купују их само Чеси, који су дошли на Олимпијске игре, већ и Британци.

"Потражња је огромна, али не намеравамо да их даље производимо", казао је чешким медијима власник предузећа за спортску опрему "Alpine Pro" Вацлав Хрбек.

У Лондону се чешке олимпијске чизме продају за 20 фунти, а за ограничену олимпијску колекцију у Кини је произведено две хиљаде пари тих гумењака, серијске величине, а вансеријски већи бројеви направљени су у Чешкој.

Чеси су у своју презентацију на Олимпијским играма унели хумор, о којем често кажу да је њихов извозни артикал, и тако што су испред Чешког дома у Лондону поставили типични лондонски црвени даблдекер аутобус. Пошто му је уметник Давид Черни додао руке, аутобус ради склекове.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво