Читај ми!

Инатом до бронзе

Српски ватерполисти јуначки су дошли до бронзане медаље на Олимпијским играма. У борби за треће место "делфини" су савладали Црну Гору са 12:11. Изабраници Дејана Удовичића су у последњој четвртини направили велики преокрет, када су после заостатка од три гола, и скандалозног суђења, успели да дођу до победе.

Српски ватерполисти су прошли кроз прави пакао да би стигли до бронзане медаље на Олимпијским играма. У борби за треће место, после велике борбе, савладана је Црна Гора резултатом 12:11, по четвртинама 3:2, 1:3, 4:5, 4:1.

Освајање бронзане медаље ватерполистима су честитали највиши државни званичници.

Србија је меч завршила без неколико играча, и без тренера, што макар на кратко описује какав су егзотични критеријум имале судије на мечу. На жалост судије су можда биле и највећи противници „делфина" на мечу.

На константна искључења српски ватерополисти су навикли, али просто је невероватно колико је фаулова у нападу суђено изабраницима Дејана Удовичића.

Судија је током меча искључио пет српских играча са правом замене и једног црногорског. Србија је при крају меча остала и без селектора Дејана Удовичића и његовог помоћника Дејана Станојевића, који су такође искључени.

Осим судија, српски „делфини" су против себе су имали изузетну репрезенацију Црне Горе која је јуришала на своју другу олимпијску медаљу.

Најефикаснији у репрезентацији Србије био је Филип Филиповић са три гола, Душко Пијетловић и Слободан Никић постигли су по два, а Вања Удовичић, Андрија Прлаиновић, Стефан Митровић, Живко Гоцић и Никола Рађен по један.

Црну Гору је предводио Алексадар Ивовић са три поготка, Борис Злоковић, Никола Јановић и Предраг Јокић дали су по два, а Млађан Јановић и Драшко Бргуљан по једном су били стрелци.

Почетак меча није ни изблиза најављивао драму на крају. Србија је добро отворила меч, и прву деоницу решила у своју корист са 3:2.

Црна Гора се враћа већ у наредној деоници у којој постиже три гола, прима само један, што је довољно да полувреме заврши са голом предности.

И у трећој четвртини црногорски ватерполиста настављају са чврстом игром у одбрани, док у нападу повремено успевају да користе предност играча више, коју су имали у скоро сваком нападу.

Пјетловић је тек после девет минута успео да постигне четврти гол за Србију и да смањи предност, али то је кратко трајало пре него што је противник успео да се одлепи на два поготка разлике.

После још једног периода равноправне борбе, Црногорци поново успевају да се одлепе, а највећу предност имали су почетком последње деонице када је Злоковић довео своју екипу у предност од 11:8.

Ипак, у тим тренуцима Србија је "упалила моторе" и головима Филипа Филиповића и Слободана Никића дошла до изједначења нешто више од минута пре краја, а затим и до предности.

У последњих 16 секунди, колико је трајао напад Црне Горе, никоме није било јасно шта се све дешавало у базену и око њега. Судије су потезале црвене картоне, по ко зна којем критеријуму. Искључени су селектор Удовичић, његов помоћник и неколико српских играча.

Да је којим случајем меч отишао у продужетке, тешко да би се нашао играч на клупи који би могао да заигра. Ипак, на крају победа је припала Србији, а „делфини" су нашој земљи донели још једну медаљу на Олимпијским играма у Лондону.

"Ниједна медаља не може без драме. И са лошом партијом добили смо и освојили бронзу. То је показатељ снаге ове екипе. Хвала свима у стручном штабу и екипи. Није лако играти после изгубљеног полуфинала, када вам се сруше све куле и градови. Дигли смо се из пепела и одиграли овакву утакмицу. Били смо јачи од свих противника и доказали да смо са разлогом ту где јесмо", казао је капитен Удовичић после меча.

Селектор Дејан Удовичић рекао је да ни у једном тренутку није губио наду.

"Много је било тешко. Кад се све сабере, заслужили смо да се у Београд вратимо са медаљом. Захтевна и тешка утакмица. Суђење је било срамота, због тога сам поноснији и ова победа ми је дража. Малтене смо остали без играча на крају", навео је селектор.

 

Број коментара 96

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво