Честитке Милици

Милици Мандић и Теквондо савезу Србије освојену златну медаљу на Олимијским играма у Лондону честитали су председник Србије Томисав Николић, премијер Ивица Дачић, министарка спорта и омладине Алиса Марић, градоначелник Београда Драган Ђилас и председник Скупштине града Александар Антић.

У телеграму који је упутио победници Милици Мандић, председник Николић је истакао да освојено злато представља подстицај за даље успехе свим учесницима Олимпијских игара, а ватерполистима улива додатну снагу пред данашњу утакмицу.

Премијер Дачић лично је на листу места, у лондонској дворани "Ексел" уочи церемоније уручења медаља, честитао Мандићевој и њеном тренеру Драгану Јовићу, оценивши да је то историјска ствар, прва златна медаља у историји за Србију.

Министарка омладине спорта Алиса Марић честитала је српској теквондоскињи златну медаљу и пожелела јој много среће и успеха у даљој каријери и животу.

"Драга Милице, најискреније Вам честитам на великом успеху, освајању Олимпијског злата и 101. медаље у историји нашег олимпизма, што представља не само нову радост и част за градјане наше земље, већ и додатну мотивацију за све српске спортисте на будућим такмичењима", поручила је министарка спорта и омладине.

И градоначелника Београда Драган Ђилас и председник Скупштне града Александар Антић честитали су Милици успеху.

"У име свих Београђана и у наше лично име најискреније ти честитамо освајање златне медаље која нас је све учинила поносним. Показала си велики спортски дух и борбеност. Твоје борбе и ово прво олимпијско злато за Србију након Сиднеја допринели су афирмацији читаве државе", поручили су градски челници.

"Нема Београђанина који свим срцем није навијао за тебе", наводи се заједничкој честитки градоначелника и председника Скупштине града.

Репрезентативка Србије у теквондоу Милица Мандић освојила је златну олимпијску медаљу у категорији преко 67 килограма, пошто је у финалној борби савладала Францускињу Ан-Каролин Граф резултатом 9:7.

Мандићева је синоћ у Лондону освојила треће одличје за Србију, укупно 101. медаљу за нашу земљу на Олимпијским играма.

На овогодишњим Олимпијским играма претходно су медаље освојили стрелци Андрија Златић (бронза) и Ивана Максимовић (сребро).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво