Читај ми!

Тадић: Митровић и ја имамо интуитивну везу, можемо да предвидимо неке ствари на терену

Капитен репрезентације Србије Душан Тадић дао је интервју за званични сајт ФИФА у ком је говорио о "Орловима" и тандему са Александром Митровићем.

Душан Тадић ће у Катару учествовати по други пут на Мундијалу.

Као и у Русији, ту је и Александар Митровић са којим се Тадић на терену познаје "у погледу", како и сам тврди у интервјуу за званични сајт ФИФА.

"Имам посебну везу са Митровићем и уживам да играм са њим. Постигао је много голова, а ја сам му поделио много асистенција. Увек му кажем да је мој задатак да га учиним најбољим стрелцем у историји српског фудбала. Знамо се у душу и већ дуго играмо заједно. Можемо чак и да предвидимо неке ствари пре него што се догоде, имамо интуитивно разумевање. Задовољство је играти са њим", рекао је Тадић.

Појаснио је и колико рекордеру "Митроголу" значи играње за национални дрес.

"Наравно, важни су нам његови циљеви. Увек игра добро за репрезентацију јер ужива играјући за своју земљу и то је оно што је важно. Наставља да игра и даје голове", додао је ас Ајакса.

Прокоментарисао је и генерацију "Новозеланђана" из 2015. и њихову играчку зрелост. 

"Већина тих играча је сада овде. Мислим да то много значи када је у питању изградња победничког начина размишљања, јер ови момци знају како да победе. Срећан сам што већина играча у садашњем тиму Србије припада тој генерацији и мислим да ће то бити велики плус за нас", истакао је момак поникао у Војводини.

Није се избегло ни питање о утицају Драгана Стојковића Пиксија. 

"Искуство играња на Светском првенству је од виталног значаја. Стојковић је све ово прошао и раније јер је играо на неколико светских првенстава, постизао голове и асистирао. Прошао је кроз много тога и зна све што треба да зна. Свакодневно нам преноси све ово знање и искуство и веома је самоуверен. Он то и свој фудбалски квалитет преноси на играче и волимо да радимо са њим", навео је Тадић.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво