Читај ми!

Јокић предводио Орлове у победи над Црном Гором

Кошаркашка репрезентација Србије надиграла је селекцију Црне Горе са 82:73 у првом припремном мечу у Штарк Арени, а сјајном ефикасношћу предводио их је Никола Јокић. Пријатељски меч почео је минутом ћутања због настрадалих на Цетињу.

Изабраници Светислава Пешића одлично су почели припреме за изазове који их очекују у наредном периоду и већ у првом припремном мечу убедљиво надиграли селекцију Црне Горе.

Селектор Пешић је дао шансу свим кошаркашима које у овом тренутку има на располагању , а тим је у ефикасности предводио Никола Јокић који је меч завршио са 16 постигнутих поена.

Одмах иза најкориснијег играча НБА лиге био је МВП Фајнал фора и најбољи стрелац Евролиге Василије Мицић са 13 поена, док је 12 додао центар московског ЦСКА Никола Милутинов.

Највеће проблеме Орловима је правио центарски тандем Црне Горе који су чинили Марко Симоновић и Бојан Дубљевић.

Кошаркаши Чикаго булса и Валенсије били су најефикаснији на мечу са убачених по 17 поена. Врло добар је био и доскорашњи плејмејкер подгоричке Будућности Кендрик Пери са 13, док је и натурализовани Џона Радебо био двоцифрен са 10 поена.

После овог уводног меча, репрезентација Србије ће свој први јавни тест меч играти у среду, 17. августа против репрезентације Словеније у Љубљани.

Крајем августа наше кошаркаше чекају први мечеви друге фазе квалификација за Мундобаскет против Грчке (25. август, Београд) и Турске (28. август, Истанбул).

На Европском првенству ће играти у Групи Д са селекцијама Чешке (домаћин), Пољске, Финске, Израела и Холандије, а борбу за континентални трон почеће 2. септембра против Холандије.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво