“Marioneta”- novi album Ekstra Nene za PGP

Povodom početka promocije najnovijeg albuma „Marioneta“, Ekstra Nene, na Jutjub kanalu PGP RTS-a je 13. decembra premijerno objavljen video-spot nove pesme, „U hladnoj vodi“.

Na ovaj način, PGP RTS i umetnica najavili su predstojeću promociju novog muzičkog materijala - "Marioneta", dvanaesti samostalni album Ekstra Nene. Među dosadašnjih 12 samostalnih albuma koje je snimila Snezana Berić, kako je relevantni muzički kritičari nazivaju „prva dama srpske šansone" - samo prva dva su objavile druge muzičke kuće, a izdavač svih ostalih je  PGP - RTS.

Zahvaljujući neobičnoj boji i opsegu glasa, Extra Nena se uspešno ogleda u različitim muzičkim žanrovima: gradska i narodna pesma, romansa, šlager, džez, kancona, filmska muzika a koncertni repertoar izvodi na nekoliko svetskih jezika: engleski, italijanski, francuski, nemački, španski, grčki, ruski...

"Novi album "Marioneta", koji će biti dostupan već od polovine decembra, preporučujem svima koji ole kvalitetnu muziku bez žanrovskog opredeljenja", poručuje Snežana Berić i poverava da ime novog albuma nije odabrano slučajno već: "savim namerno jer pripada vremenu u kome živimo..."

Saradnici na novom albumu Ekstra Nene za PGP RTS su: Ivan Akulov, Milena Ludajic i Nikola Radivojević.

Biografija Ekstra Nene (Snežana Berić)

Uz novi album, "Marioneta", broj do sada snimljenih samostalnih muzičkih materijala Ekstra Nene je 12. Takođe, snimila je i mnogobrojna audio, video i kompilacijska izdanja i više od stotinu snimaka za Radio Beograd. Snimila je i brojne šou programe za TV Beograd, kao i za ostale televizijske centre u zemlji i regionu.

Do sada je osvojila 26 nagrada na muzičkim festivalima. Zapažen uspeh postigla je reprezentativnim nastupom na „Pesmi Evrovizije" u Švedskoj, Malme 1992. godine. Zahvaljujući tome, snimila je više samostalnih izdanja i kompilacija za strane izdavače, ostvarivši saradnju sa mnogim evropskim kompozitorima.

Ostvarila je i niz dramskih uloga na televiziji i u pozorištu (predstava „Arizani" u Pozorištu na Terazijama, mjuzikl „Zaljubljena žena" u „Teatru Cirih" i „Sava Centru" 2008.godine).

Dobitnica je priznanja "Zlatne značka" Kulturno prosvetne zajednice Beograd, za izuzetan doprinos u oblasti kulture i umetnosti. Učestvovala je i u mnogim humanitarnim akcijama.

Autor je 4 knjige objavljenih (bajke, poezija i proza): "Zaljubljena tetka", "Put do srca", "Ne zaboravi me" i " I to će proći". Maštovito, nadahnuto i sugestivno govoreći u ime lepšeg i pravednijeg sveta, njena poetika je pravi cvetnik uznesenih ljubavnih stihova nadahnutih čovekovom težnjom ka pripadanju, na uzvišen i neposredan način iskazujući ljudska, lična osećanja, neprikrivenu i nesputanu iskrenost zaljubljene šansonjerke.

Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Beogradu („Muzika u dramskom teatru; kompozitor Zoran Hristić"). Master rad je odbranila na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu („Rebrendiranje Beogradske filharmonije") a doktorirala je temom „Brendiranje u kulturi i globalizam", na Fakultetu za Poslovne studije i ekonomiju u Beogradu.

Radi kao profesor i autor je više naučnih radova, prezentovanih i objavljenih na naučnim skupovima u zemlji i svetu, iz oblasti marketing menadžmenta u kulturi i umetnosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво