"Na slobodi“ MVP i Bane Lalić: Intervju uoči promocije novog albuma za PGP

"Album "Na slobodi" je pravi primer naše autorske potrebe da se izrazimo bez ikakvih kompromisa i u sebi sadrži životna iskustva i edukativne poruke namenjene celom ljudskom rodu. Žanrovski je potpuno neopredeljen, što govori o potpunoj muzičkoj slobodi po čemu je album i dobio naziv..." ističe Bane Lalić, muzičar, kompozitor, tekstopisac i frontmen sastava MVP, povodom objavljivanja novog muzičkog materijala za PGP RTS.

Grupa MVP je nastala 2006. godine, a osnovali su je Bane Lalić i Žarko Kovačević, koji je četiri godine kasnije napravio transfer i prešao u bend "S.A.R.S." U izmenjenom sastavu, MVP je nastavio sa radom, objavljujući mnogobrojne, takođe izuzetno popularne pesme, poput "Celu noć i celi dan" i ''Volim kad te volim" i druge..

Prvi album, sa čak 15 numera, za PGP RTS su ovaj kantautor i bend MVP objavili 2009. godine („Blef") a mnoge od tih pesama su hitovi i danas. U studiju 6 Radio Beograda, u junu ove godine je održan mini koncert, u okviru koga su predstavljene nove pesme sa albuma „Na slobodi" (PGP RTS, septembar 2019.). Gost na albumu je grupa „Neverne bebe".

Ističući da je svaka pesma "pravac za sebe, u svakom smislu", Lalić poverava svoje favorite:
"Meni su "Jugo na plin", "Na slobodi" i "Ratuje ceo svet" možda najdraže sa ovog albuma pa verujem da će se one prve ekranizovati. A slušaoci će morati da čuju sve nove pesme albuma „Na slobodi" i da sami procene šta im se najviše dopada, gde se prepoznaju. U svakom slučaju, mi smo kao i uvek svim pesmama posvetili veliku pažnju ali i vreme, jer svaki kreativni proces zahteva i vreme- da se čovek rehabilituje... A pošto mi pišemo i životne priče i iskrene, tako da- moralo je i neko iskustvo da se akumulira ..."

Zanimalo nas je gde autori i muzičari najbolje mogu da saznaju da li se i koliko publici dopada njihov novi materijal, da li se ta povratna reakcija najvidljivije ostvaruje na koncertima, na festivalskim nastupima ili možda tek na osnovu kotiranja na radijskim top listama?

"Definitvno uživo. Eenergija je najbolji pokazatelj atmosfere muzike. MVP čine 13 profesora muzike pa su koncerti izuzetno pozitivni i energični toliko- da i mi sami bezrezervno uživamo!"

Savet Baneta Lalića i benda MVP, onima koji dolaze- neafirmisanim mladim autorima, u vezi sa trajanjem i opstankom na domaćoj muzičkoj sceni, glasi:

"Mladim autorima savetujem da prave svoju muziku, iz svoje glave i da direktno i iskreno iz duše prenose svoja osećanja, ne oslanjajući se ni na jedan pravac koji je postavljen od strane muzičke industrije. Tako i samo tako će vas i publika osetiti, u potpunosti."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво