Oni dolaze: DRAM

Mladi gradski bend, koji je muzička kritika proglasila za najveću muzičku nadu Srbije u ovoj godini, održali su nedavno vrlo posećenu dvosatnu svirku u gradskom klubu „Strogi centar“ i predstavili autorski materijal za debi album, koji će uskoro objaviti PGP RTS.

DRAM: „Izabrali smo malo drugačiji put - nismo hteli da objavljujemo ništa čime smo polovično zadovoljni. Želimo da našu muziku ljudi slušaju. Želimo da budemo bogati i slavni."

"Naša ideja je da sviramo pravu pop muziku u Srbiji i regionu, nešto što ovde skoro da ne postoji a što je na zapadu slušano, kao sto je Ed Sheeran na primer, da pop bude pop a ne ono u šta se to kod nas pretvorio - ovo kod nas je u stvari neki oblik zabavne muzike. Jednostavno - hoćemo svetski zvuk u Srbiji. Pesme je producirao Ivan Mirković - Bambi, i srećni smo kako to zvuči, tako da ćemo i nadalje raditi sa njim."

"Odlučili smo da se muzikom bavimo ozbiljno. Sve ulažemo u
"D r a m" i želimo da nam ovo bude životni poziv. Možda ovo sve zvuči malo pretenciozno, ali ovo nam nije hobi, i ne želimo da budemo nijednog trenutka. Mi smo u muzici non-stop, pratimo sve što se radi, snima, pravi. Savremena muzika svakodnevno doživljava metamorfozu, neke stvari postaju prevaziđene, pojavljuju se novi koncepti i želimo da budemo u tome koliko god je to moguće."

Osim studijskog rada, bend Dram vredno i mnogo svira, kako u Srbiji tako i u regionu. Momci su "zgazili na bine" Egzita, Arsenal festa, beogradskog Birfesta, Doma omladine Beograd i Bir gardena (sa Irie fm), festivala "Stična" (Slovenija), "Dev9tke" ali i na scene mnogih klubova širom naše zemlje.

Momci poručuju da su im ambicije "astronomske" i da od njih možemo očekivati još mnogo!

A šta uopšte znači „dram"?
Nesvakidašnje ime benda potiče od stare turske mere za težinu. Dram je činio stoti deo jedne „oke"- merne jedinice mase ali i tečnosti, koja se koristila sa različitim vrednostima u Grčkoj i Egiptu. Kod nas se pojam „dram" u prošlosti koristio u žargonu, kao jedinica mere: „Ni drama joj neću ostaviti" u drevnim tekstovima ali i kao metafora za ništavilo, nimalo ili za „trun nečega"...

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво