Promocija diska Ilde Šaulić

U prisustvu velikog broja predstavnika srpske estradne scene, prijatelja i novinara sinoć je u Kamenoj sali Radio Beograda održana promocija kompakt diska "Fališ mi" Ilde Šaulić.

Ilda Šaulić se na muzičkoj sceni pojavila pre četiri godine, i od tada do danas uspela je da ostavi značajan pečat, i to ne samo svojim pesmama, već i kompletnim estradnim delovanjem koje ju je već postavilo kao jednu od najznačajnijih pevačica mlade generacije.

Od 2008. do danas ova mlada zvezda postala je sinonim ne samo za kvalitetnu muziku i hitove, već i za vrhunsku produkciju, stil, ponašanje i javne nastupe, čime je postavila nove standarde na domaćoj sceni. Od majke je nasledila izgled, a od oca Šabana Šaulića talenat za muziku. Ljubav prema muzici imala je od malih nogu, ali se najpre opredelila za sport. Godinama je trenirala tenis, učestvovala u međunarodnim turnirima i ostvarila značajne rezultate u "belom sportu".

 Ipak, život je odvodi drugim putem i dovodi ipak u muzičke vode. Prvi album objavljuje 2008. godine pod nazivom "Stani, dušo, da te ispratim", a naslovna pesma albuma u rekordnom roku osvaja srca slušalaca i postaje najveći folk hit objavljen te godine. Dve godine kasnije sledi drugi album pod nazivom „Volim te". Kao i prethodnog puta, naslovna numera postaje veliki hit, a posebnu pažnju privukao je i duet "Ne okreći se, kćeri" koji je otpevala sa ocem Šabanom Šaulićem.

-Jako smo ponosni na činjenicu da je Ilda postala deo zajednice PGP RTS-a ove 2012. godine-istakao je pored ostalog Miša Mijatović, urednik za narodnu muziku PGP RTS, na promociji održanoj u Radio Beogradu- Ona je nova zvezda naše produkcije, zvezda je estradne scene ove zemlje koja pleni svojim glasom i vaspitanjem. Uvereni smo da će naša saradnja u budućnosti biti na obostrano zadovoljstvo.

Pored starih saradnika, producenta Endžija Mavrića i kompozitora i tekstopisca Peđe Medenice, na trećem studijskom albumu Ilda Šaulić otpočinje saradnju sa umetnicima poput Miše Mijatovića, Gorana Ratkovića Raleta, Radeta Krstića, Mirka Kodića, a prvi put se kao autor pesme pojavljuje i Šaban Šaulić koji je za Ildu komponovao pesmu "Ljubomora". Sa ovim albumom Ilda pravi i korak dalje u karijeri, potpisujući na obostrano zadovoljstvo ugovor sa PGP RTS-om, najstarijom i najvećom izdavačkom kućom na Balkanu.