Читај ми!

Čestitke povodom Božića

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je Božić Sinodu Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu i vernicima koji jedan od najvećih hrišćanskih praznika slave po Julijanskom kalendaru i poručila da vreme u kojem danas živimo, pokazuje svu snagu zajedništva i nedvosmisleno ukazuje na vrednosti koje nas ujedinjuju. Čestitke su uputili i ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici.

Premijerka je u čestitiki poručila da je ovo vreme nemerljivih izazova za naš narod i zemlju, a borba za svaki ljudski život i dostojanstvenu svakodnevicu, prioritet svih.

"Ta borba biće uspešna samo ako nastavimo da zajedno, u duhu najradosnijeg hrišćanskog praznika, stvaramo poverenje i verovanje u to da nijedna prepreka koja se nađe pred nama nije nepremostiva. Božić je praznik vere u boljitak i mi imamo razloga da verujemo da je baš takvo vreme pred nama. U svoje lično ime i u ime svih članova Vlade Republike Srbije, čestitam vernicima Božić sa željom da ovaj praznik provedu u krugu svoje porodice i prijatelja", poželela je premijerka Brnabić.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je Božić mitropolitu dabrobosanskom gospodinu Hrizostomu, čuvaru patrijaršijskog trona.

"Neka nas ovi praznici nadahnu radošću, snagom i dobrotom, kako bi nadvladali sve izazove koji su pred nama", navodi se u čestitki.

Stefanović je Božić čestitao i svim pripadnicima odbrane koji slave.

"Neka vam praznični dani donesu radost i snagu da još snažnije nastavite da budete oslonac Srbije i borite se za blagostanje naše zemlje", poručio je Stefanović.

Provedite praznične dane u miru i slozi sa najbližima 

Božićnu čestitku uputio je i potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

"U ime Ministarstva i svoje lično ime, čestitam vam najradosniji hrišćanski praznik, uz želju da ga proslavite u zdravlju i radosti. Provedite ove praznične dane u miru, zajedništvu i slozi sa vašim najbližima. Mir Božiji, Hristos se rodi", poručio je ministar Ružić.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović čestitala je vernicima, episkopima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve Badnji dan i predstojeći Božić, poželevši im dobro zdravlje, mir i blagostanje.

"U svakoj krizi, pa i u ovoj u kojoj se svet nalazi danas, neprolazne hrišćanske vrednosti predstavljaju svetionik i put da kao pojedinci i zajednica lakše prebrodimo iskušenja vremena u kojem živimo. Neka praznik Hristovog rođenja u srca svih verujućih ljudi donese mir, ljubav i radost i ojača našu veru u bolje dane ispred nas, u miru, slozi, napretku i međusobnom poštovanju. Mir božji, Hristos se rodi!", rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević čestitala je Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim građanima Srbije koji Božić proslavljaju po Julijanskom kalendaru najradosniji hrišćanski praznik.

"Neka nam Božić, praznik rođenja i obnove života, donese mnogo osmeha i radosti i iznad svega dobro zdravlje, najveće bogatstvo današnjice", navela je Kisić Tepavčević.

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestita građanima Srbije Božić.

"Neka praznik Hristovog rođenja u ovim vremenima punim iskušenja osnaži našu veru i učvrsti neprolazne vrednosti uzajamnog praštanja, razumevanja i brige o bližnjima. Mir Božiji, Hristos se rodi!," navodi se u čestitki Maje Gojković.

Povodom predstojećeg najradosnijeg praznika Hristovog rođenja, praznika koji podseća na neprolazne vrednosti ljubavi i praštanja, ministarka pravde Maja Popović uputila je najiskrenije čestitke njegovom mitropolitiu dabrobosanskom Hrizostomu, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima.

"Protekla godina stavila nas je pred velika iskušenja i teške odluke. Svim izazovima dali smo saborno dostojan odgovor, svedočeći svoju pravoslavnu veru i srpsku tradiciju. Neka Rođenje Hristovo, taj veličanstveni događaj kada je Bog uzeo ljudsko telo na Sebe, bude podsticaj da u ovoj godini još više i predanije radimo za dobrobit Srbije, Svete Crkve i našeg naroda", navela je Popovićeva.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво