Читај ми!

RTS, pojačanje za 21. vek

Pred kamere RTS-a staje 12 novih novinara, a za mikrofone "Radio Beograda" seda 15 novih ljudi. Pojačanje je stiglo i internet redakciji, a šansu su dobili i montažeri, snimatelji, muzički saradnici, lektori, prevodioci. Nova snaga RTS-a, njih 83, trebalo bi da doprinese kvalitetu programa, održi gledanost i poverenje.

Prošli su sva testiranja i tromesečnu praksu, a sada su pojačanje RTS-a. Obrazovani, talentovani i mladi - izabrani su da u 21. veku doprinesu kvalitetu programa i održe gledanost i poverenje u Javni medijski servis Srbije.

U konkurenciji njih 17.000, 83 najboljih potpisali su ugovore i počeli da rade. Pred kamere RTS-a širom Srbije staće dvanaest novih televizijskih novinara.

Među njima je i Ana Šuvalija Pešić. Kaže da su joj očekivanja od informativne redakcije ispunjena.

"Prevladava osećaj neverovatne odgovornosti koju nosiš kao novinar javnog servisa, gde informacija mora da bude tačna, na vreme i višestruko proverena", priča Ana Šuvalija Pešić.

Dobar novinarski tekst na televiziji mora da prati i odgovarajuća slika. Za to su sada zadužena još dva snimatelja i dva montažera. Talenat Vladimira Radovanovića gledaoci su mogli da vide već kroz spot "55 godina Televizije Beograd".

"Po završetku fakulteta i za vreme studija već sam imao priliku da radim na nekim većim projektima tako da mi je sve to pomoglo da se brzo uklopim u sistem", kaže Radovanović.

Novi glasovi čuju su i iz tonskog studija Radio Beograda. Pred mikrofon je selo 15 spikera i novinara. Pomoći će im radijski producent i dva reditelja.

Marina Bajić, sada novinarka Radio Beograda, kaže da im starije kolege rado pomažu.

"Zanimljivo je što je svaki dan nešto novo i svi najviše volimo da idemo na teren, na nove događaje", objašnjava Bajićeva.

Ipak, od novih ljudi se mnogo očekuje, ističe generalni direktor Radio Beograda Dušan Radulović.

"Dugo nije bilo promena, dugo nije bilo sveže krvi, u međuvremenu se medijska scena potpuno promenila i tehnološki i sadržajno. Imamo jaku srednju generaciju, ali nemamo generaciju koja korespondira sa ljudima koji imaju između 20 i 35 godina", objašnjava Radulović.

Da i dalje sve bude brzo, tačno i jasno na Internet portalu RTS-a, pomoći će još tri novinara, administrator i veb dizajner.

Četvoro novih kolega, takođe, biće i u kulturno-obrazovnom programu.

"Dramatrurzi nisu samo za drame i igrane serije nego su jako potrebni i u naučnom programu, oblikovanju priča u naučnom programu, dokumentarnom programu isto tako obrazovnom i školskom programu", kaže glavni i odgovorni urednik Kulturno-obrazovnog programa Miodrag Zupanc.

Članovi RTS-ovog tima od ove sedmice su i novi reditelji, organizatori, dizajneri, kostimografi, scenografi, producenti, video mikseri.

Zaposleni su i muzički saradnici, lektori, prevodioci, koji bi trebalo da doprinesu da se RTS zadrži na vrhu poverenja i gledanosti.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво