Читај ми!

Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Gosti u studiju su reditelj Goran Nikolić i Aleksandar Novković, politikolog i Mladi evropski ambasador Srbije. Repriza emisije u 02.03 i sutradan, u sredu u 13.15 na RTS Svet.

Ovog utorka u emisiju nam dolazi mladi filmski reditelj Goran Nikolić, čiji je film prvenac "Heroji" premijerno prikazan na FEST-u, u februaru ove godine. Nakon toga uspešno se prikazuje širom sveta, a nedavno ga je videla i publika u Cirihu.

Film "Heroji" prati ratnika po povratku kući iz Kosovskog boja, koji sreće divljeg dečaka sa kojim uspostavlja poseban odnos na putovanju porobljenom zemljom. Kosovski boj ispričan je kroz narativ u kome nema velikih podviga, nema dijaloga, a akcenat je na emocojama. Glavne uloge tumače Mladen Sovilj i dečak Todor Jovanović, a narator je Žarko Laušević.

Nekada student političkih nauka u Beogradu, Beču i Berlinu, član Organizacije srpskih studenata u inostranstvu, a danas Mladi evropski ambasador Srbije i politikolog - Aleksandar Novković, takođe je gost večerašnje emisije. Aleksandar je odlučio da se vrati u Srbiju i tu nastavi svoju karijeru. O školovanju u inostranstvu, takmičenju u besedništvu na kome je, glasovima publike, pobedio sa temom Zaštita ćirilice u Srbiji, stažiranju u Stalnoj misiji Republike Srbije pri OEBS i drugim međunarodnim organizacijama Aleksandar će govoriti u emisiji.

Gledaoci će saznati i kako je publika u Švajcarskoj dočekala glumačku ekipu Narodnog pozorišta iz Beograda, koja je gostovala sa predstavom "Gospođa Ajnštajn", a biće reči i o donatorskoj večeri u Čikagu na kojoj je prikupljeno više od 100 000 dolara potrebnih za obnovu Centra za hemodijalizu u užičkoj bolnici.

Erazmus projekat Evropske unije održan je u srpskoj školi u Mađarskoj u kojem su učestvovala deca iz Srbije, Turke, Hrvatske, Rumunije i Španije. Detaljan izveštaj pogledajte u večerašnjem izdanju "Srbije na vezi".

Urednici emisije Tanja Adamović i Goran Maslar

Realizacija Ernestina Gligorijević

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво