Читај ми!

Srpski proizvođači hrane na sajmu robnih marki u Čikagu

Ovih dana Amerikanci su imali priliku da saznaju nešto više o mogućnostima uvoza prehrambenih proizvoda iz Srbije. Vodimo vas u Čikago, na privredni sajam, gde se među 2000 izlagača predstavilo i 18 kompanija iz Srbije.

Hrana iz Srbije, smrtznuto voće i povrće, džemovi i slatkiši, voćni sokovi predstavljeni su na velikom međunarodnom sajmu robnih marki PLMA u Čikagu.

"Mi imamo to zadovoljstvo da po prvi put, Privredna komora Srbije u organizaciji zajedno sa razvojnom agencijom Srbije je dovela 18 kompanija iz Srbije na ovaj sajam, koji obuhvata preko 2000 izlagača iz 65 zemalja", kaže Marica Vidanović, Privredna komora Srbije.

Rimer Lejn kaže da ovakve kompanije mogu da potpuno promene sliku o nizu izvoznih proizvoda koje mogu doći iz Srbije i da proizvođači kao što je on, koji plasiraju robu na američko tržištu, mogu da urade puno sa tim proizvodima.

"Firma Sirogojno, pored toga što se bavi proizvodnjom rukom rađenih džempera, već decenijama je jedan od najvećih proizvođača zamrznutog sušenog voća iz Srbije i ovde, ove godine na sajmu u Čikagu, predstavljamo naš program sušenog i zamrznutog voća", kaže Đorđe Ljubojević.

"Predstavljamo sve što je od voća i povrća, slatko, slano, smrznuto ili prerađeno. Ide dobro, imali smo danas preko 120 upita", kaže Goran Petković, Gemelli Natural.

"Predstavljamo asortiman sa tartufima. Imamo gotove proizvode sa tartufima i prodajemo sveže tartufe, crne i bele", kaže Ivana Stanojević, privrednik iz Srbije.

"Drago mi je što vidim veliki entuzijazam da se organizovano nastupi na američkom tržištu u narednom periodu", kaže Damjan Jović, generalni konzul Srbije u Čikagu.

Ovaj samit je pokazao da postoji veliko interesovanje za proizvode iz Srbije u Americi, a mnogi veruju da postoji i daleko veći potencijal.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво