Читај ми!

San Dijego spreman za festival

U južnoj Kaliforniji se ovog vikenda održava novi srpski festival, i to na imanju crkve Svetog Đorđa u San Dijegu. Vredni volonteri već uveliko pripremaju sve što je potrebno za ovaj svečani događaj.

Crkva Sveti Đorđe u San Dijegu je najjužnija srpska pravoslavna crkva u jugozapadnom delu SAD. Nalazi se u stambenom delu grada, na samo pola sata od Tihuane, pograničnog grada sa meksičke strane granice.

Starešina hrama protojerej stavrofor Braca Kršić kaže da se i oni pripremaju za festival zakazan za 8. oktobar.

"Sam hram je sagrađen 1969. godine, a parohija je osnovana 1952. godine. To je druga lokacija u San Dijegu, nadam se stalna, i to u jednom od najlepših gradova u Americi, sunčani San Dijego", kaže otac Branislav Kršić.

U kuhinji koja je u društvenoj sali zatičemo vredne volontere koji već pripremaju pite za posetioce festivala.

"S obzirom na to da ima veliki broj posetilaca i da treba velika količina hrane, mi smo iskoristili ovaj današnji slobodan trenutak i naše vredne sestre, sugrađanke su došle da nam pomognu, da uradimo šta možemo. Napravili smo 30 gibanica koje možemo da zaledimo...pozdravljamo sve gledaoce u Srbiji, posebno one u Šumadiji, u Aranđelovcu i okolini", kaže Maja Topalović.

San Dijego je veoma lep grad i među četvrtima su i Mala Italija, kao i Lahoja, gde se možete prošetati i uživati u brojnim kafićima i restoranima. Iz dvorišta naše crkve u San Dijegu se vidi i okean, što nije čest slučaj.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво