Obeležen jubilej škole "Jelena Anžujska" u Parizu

Škola "Jelena Anžujska" iz Pariza bogatim kulturno-umetničkim programom obeležila je 20 godina postojanja.

"Jelena Anžujske postoji već 20 godina, škola je francuskog jezika za naše ljude u rasejanju. Pored škole francuskog, imamo i školicu srpskog jezika za decu, školigricu", kaže Katarina Mijić, direktorka škole "Jelena Anžujska" u Parizu.

Muzičko-scenski igrokaz "Jelena u dolini jorgovana", bio je posvećen ženi i kraljici, koja je najveći most između Francuske i Srbije, ali i Kosovu i Metohiji, a pre svega deci sa ovog područja, kojima je i namenjen humanitarni prihod sa večeri.

"Ceo novac smo namenili školi "Desanka Maksimović" iz Kosovske Kamenice, a njihov predstavnik je bio Jadranka Vasić, njihova direktorka. Ideja je da pomognemo da se deci koja se nalaze u enklavi, u prostoru gde je samo 5 odsto Srba, kupi jedan mini bus, tako da smo pokušali da skupimo što više sredstava", kaže Katarina Mijić.

"Bilo mi je veliko zadovoljstvo da se pozabavim i scenariom, i tekstom i režijom i da napravimo jedan kolaž, zajedno sa divnim učesnicima iz Pariza", kaže glumica Jasmina Stoiljković.

U programu su, uz glumce Jasminu Stiljković i Dejana Cicmilovića, učestvovali i svršeni učenici Prizrenske bogoslovije, etno grupa Jelena Anžujska, solista RTS-a Miloš Radović i kulturno-umetnička društva iz Pariza.

Ipak, najveće oduševljenje izazvali su klinci i klinceze škole Jelena Anžujska, koji trenutno greju klupe i to obučeni u srednjovekovne kostime.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво