Читај ми!

Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 20.56

U novoj sezoni emisije Magazin Srbije na vezi,aktuelne teme i događaji, ekskluzivni gosti iz celog sveta. Emisiju možete gledati i na RTS2 u subotu, 24. septembra u 10.50.

Dado Topić, u ekskluzivnom intervjuu za našu emisiju, pred veliki koncert JU GRUPE u Beogradu govorio je i o tome koliko je na njegov život, muzičko stvaralaštvo i pevanje uticao Kornelije Bata Kovač od koga je,kako kaže, sve naučio, i da zato traje. Govori i po čemu pamti Beograd i dane kada je živeo u njemu.

"Dan tradicije" obeležen je nizom manifestacija, u kojima su učestvovala pre svega deca, kako u Beogradu, Srbiji i regionu tako i širom sveta. Gost u studiju Ivana Teodorović Stojanović, iz DKC Beograd i pioniri iz Umetničkog centra "Talija" sa igrama iz Srbije.

Škola "Jelena Anžujska" iz Pariza bogatim kulturno umetničkim programom obeležila je 20 godina postojanja . Reportaža našeg dopisnika Vladana Jočića.

Gosti u studiju i Jelena Malešević, diplomirani arheolog i dizajner kostima u kojima spaja istoriju civilizacije i istoriju umetnosti, gotovo nespojivo, sajber i etno. Govoriće o svojoj izuzetnoj karijeri koju je ostvarila kako u Holandiji, Njujorku gde je živela, ali i saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu, RTS-om... Predstavljala je Srbiju na EKSPO u Dubaiu ove zime, letos na Malti a sprema se ponovo za Dubai, Novosadsku nedelju mode u oktobru i Parisku u februaru, jedina iz Srbije.

O svom bogatom radnom i životnom iskustvu koje je sticao u Čikagu, Madridu i Njujorku gde je živeo poslednjih 20 godina, govoriće Mane Šakić, akademski slikar čija su dela u domovima mnogih svetskih kolekcionara.

Poznat je i po mnogim dobrotvornim i humanitarnim manifestacijama širom sveta, od L.A. i Monaka do Beograda.

Nagradu za životno delo "Darko Kraljić" od Udruženja kompozitora Srbije za 2021. godinu letos je dobio Dragoljub Dragan Ilić, dugogodišnji muzički urednik i autor muzike u mnogobrojnim serijama RTS-a. Nastupiće u muzičkom delu emisije zajedno sa saksofonistom Nenadom Petrovićem i pevačem Dejanom Najdanovićem Najdom.

Repriza emisije u 02.03 i sutradan, u 13.25 na RTS Svet.

Urednice emisije Suzana Gvozdenović Puzović i Tamara Drezgić.

Rediteljka emisije Dragica Gačić

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво